vineri, aprilie 22, 2016

Cântecul de lebădă al societății FLORICOLA, la Orșova



În ședința de Consiliul Local de la Orșova, din data de 21 aprilie 2016, societatea care deține de 10 ani neîntrerupt cele mai impotante servicii locale (salubrizare, apă - canal și întreținere spații verzi), FLORICOLA SA, a pierdut și ultima bătălie pentru supremație. După o tentativă eșuată de a paraliza administrația locală, operatorul a rămas cu buza umflată.

Cererea de reziliere a serviciului de salubrizare pe cale amiabilă urmărea, pe de o parte, o eventuală majorare a bugetului, iar pe de altă parte (cea mai viabilă dintre tentative), forțarea unei rezilieri unilaterale, care ar fi adus municipalității un proces cu daune majore și implicit blocarea conturilor. Mai exact, după ce a cerut rezilierea pe cale amiabilă a contractului, iar Consiliul Local l-a desemnat negociator pe primarul Ion Manea, acesta din urmă a desemnat verbal o comisie de negociere consusă de viceprimarul Stan Stelică. Comisia a discutat, probabil la o cafea, cu operatorul, după care viceprimarul, singur - singurel, a scris un raport. Acest raport a stat la baza unui proiect de hotărâre privind rezilierea contractului încheiat în 2006 cu municipalitatea. Dacă acest proiect de hotărâre s-ar fi votat, urma un dezastru total, deoarece nu avea la bază un document semnat de ambele părți, ci doar o poveste de la negocieri redactată de viceprimar, iar operatorul ar fi putut cere daune în instanță.

Consiliul Local a respins rezilierea contractului cu FLORICOLA SA, iar operatorul a rămas cu serviciul, dar fără a mai putea obține nici majorări, nici eventuale daune, ceea ce poate fi considerată o victorie a municipalității și un adevărat cântec de lebădă a unui operator care a călărit 10 ani serviciile publice din Orșova.

Vom reveni cu o analiză completă a situației într-un material amplu pe această temă!

Urmăriți blogul și pagina de Facebook Jurnal Mehedinți, pentru a vedea cum apune supremația unui afacerist asupra unei comunități!

ÎN SCURT TIMP VENIM CU POVESTEA COMPLETĂ!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comentați