marți, noiembrie 10, 2009

Republica JIANA

Primarul din Jiana,infractor şi dictator


Primarul comunei Jiana, nimeni altul decât Stelian Stăncioiu, prim-vicepreşedintele PSD Mehedinţi, are un trecut mai dubios decât ceea ce dovedeşte astăzi că ştie să facă. Locotenentul lui Adrian Duicu are un trecut infracţional pe cât de oribil, pe atât de hazliu: a fost condamnat la muncă corecţională pentru că a furat 160 kg de seminţe de lucernă de la Centrul de Seminţe din Vînju Mare. Pe deasupra mai este şi dictator, deoarece a fugit în concediu dând dispoziţie ca nimeni să nu permită controale pe „moşia” lui.

Stelian Stăncioiu, primarul din Jiana, pe care speranţele şi raptul electoral se bazează în PSD Mehedinţi, este numărul 2 în filiala judeţeană a partidului lui Mircea Geoană. „Un primar campion”, aşa a fost el denumit de conducerea PSD Mehedinţi, după toate scrutinurile electorale posibile, pentru că a reuşit să capaciteze voturile locuitorilor comunei Jiana. Cum a reuşit aceste isprăvi, am demonstrat în anchetele noastre precedente, când vorbeam despre faptul că a trecut jumătate din locuitorii comunei pe listele de beneficiari ai ajutorului social, pentru a le smulge voturile. Acelaşi edil şef este şi autorul unui contract de arendă cu Aurel Bucureanu, căruia i-a dat aproape 800 ha de teren fără niciun leu, în timp ce inteligentul arendaş câştigă circa 4 miliarde de lei anual de pe urma cadoului făcut de social democratul de la Jiana. În acest caz, există informaţii potrivit cărora parandărătul a funcţionat perfect. De când moşia numită Primăria Jiana a început să fie călcată de controalele trimise de prefectul de Mehedinţi, bietul primar, obosit peste măsură a plecat în concediu de odihnă, nu înainte de a dispune cu literă de lege ca nimeni să nu permită vreun control şi să nu prezinte vreun act la control în lipsa lui. Mai mult Stelian Stăncioiu are un trecut de toată jena, din care rezultă că omul în care oamenii din Jiana au avut încredere să îl pună primar, a fost infractor şi s-a ocupat cu găinării precum furtul de seminţe. mai mult, primarul din Jiana nu a avut niciodată curajul şi probabil că nici nu are, de a prezenta cazierul său judiciar oamenilor cărora le cere cu neruşinare votul. Prefectul de Mehedinţi, Ion Mîţu, ne-a declarat că primarul de la Jiana a depăşit toate limitele bunului simţ, în afară de cele ale legalităţii, după ce a semnat, la plecarea în concediu, o dispozişie prin care orice control a instituţiilor abilitate se va face doar în prezenţa sa. Asta în afară de faptul că perioada în care şi-a găsit să stea în concediu de odihnă este una deloc nimerită, deoarece ar fi trebuit să fie prezent la Primărie pentru a pregăti alegerile prezidenţiale.

Condamnat la muncă corecţională

Pentru cei care nu ştiu încă, primarul comunei Jiana, respectabilul lider PSD Mehedinţi, nu este decât un fost infractor, condamnat cu mulţi ani în urmă la un an şi 10 luni pentru furt şi înşelăciune, infracţiuni prevăzute în Codul Penal. Numitul Stăncioiu Stelian a fost obligat la acea vreme la muncă corecţională, pe motiv că a indus în eroare, mai precis a înşelat Centrul de Seminţe din Vânju Mare, pentru a sustrage cantitatea de 160 kg lucernă, pe care le-a valorificat în interes personal. Un asemenea primar conduce astăzi Primăria Jiana şi culmea mai este şi considerat un primar destoinic pe care cei din Jiana îl votează cu amândouă mâinile. Nici nu e de mirare, pentru că, dacă toţi cei care beneficiază de ajutorul social şi familiile lor au venit la vot şi l-au ales pe Stăncioiu, nici nu era prea greu să fie ales, reales şi re-re-reales. Ce a făcut de fapt, marele lider PSD Mehedinţi? A înşelat Centrul de Seminţe Vânju Mare pentru a valorifica cantitatea de 160 kg de sămânţă de lucrenă în interes propriu. Ce poate face acest om, acum când are pe mână averea unei întregi comunităţi, decât să amplifice ceea ce făcea, sub formă de mici găinării, atunci când era el mai tânăr. O vorbă românească spune că „cine fură azi un ou, mâine va fura un bou!” În aceste condiţii, un primar cu un asemenea trecut poate fi pus sub semnul întrebării de locuitorii comunei, cei care îl votează cu o abnegaţie demnă de o cauză mai bună. „Primarul comunei Jiana a fost condamnat pentru înşelătorie, deoarece a înşelat Centrul de Seminţe Vânju Mare cu o cantitate de 160 kg sămânţă de lucernă, şeminţe pe care intenţiona să le vândă şi să bage banii în buzunar. Îl rog să facă public cazierul, pentru a şti şi locuitorii comunei Jiana pe cine au ales în fruntea comunei”, ne-a declarat prefectul judeţului Mehedinţi, Ion Mîţu.


Pe moşia lu Stelică!


Primarul Stelian Stăncioiu a intuit perfect faptul că au început să se înteţească controalele la Primăria din care a făcut propria sa moşie şi că soarta PSD în judeţul Mehedinţi este cam ingrată în acest moment, aşa că s-a gândit să o şteargă în concediu de odihnă, până pe data de 8 decembrie 2009. „Am primit săptămâna trecută o dispoziţie semnată de primarul comunei Jiana, potrivit căreia orice control al instituţiilor abilitate se va face numai în prezenţa lui, altfel nu va pune niciun act la dispoziţia celor care efectuează verificări ale documentelor primăriei. Vreau să vă spun că această dispoziţie este în afara legii, primarul este obligat să-şi delege atribuţiile pe care le are, altfel va fi sancţionat cu amendă, zilnic dacă este cazul. Nu este posibil să fie blocată activitatea unei primării doar pentru că aşa vrea primarul sau nu are chef să vină la birou. Dumnealui şi-a dat singur concediu de odihnă până pe 8 decembrie, adică după turul al doilea al alegerilor, ceea ce este un alt caz de abuz””, ne-a declarat prefectul Ion Mîţu.Într-adevăr, primarul Stăncioiu, speriat probabil de ceea ce a făcut nelegal pe la Primăria Jiana, a emis pe data de 15 octombrie 2009 dispoziţia cu numărul 263, în care spune: „Începând cu data prezentei dispoziţii, pe raza unităţii administrativ teritoriale a comunei Jiana, judeţul Mehedinţi, orice act de control efectuat de autorităţi fizice sau juridice române sau străine, se va face numai în prezenţa primarului comunei”. O asemenea dispoziţie, pe care primarul o motivează înşirând haotic câteva articole şi alineate din Legea 215/2001, pe care demonstrează că oricum nu o stăpâneşte, este strigătoare la cer. Aşa ceva este fără precedent în România, iar dictatura şi lipsa de bun simţ instaurate la Jiana au atins cote alarmante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comentați