sâmbătă, octombrie 18, 2014

EXCLUSIV: Vlada Savici sprijină Lista 2 – Inițiativa Românilor din Serbia





Președintele Asociației Renașterea Românilor din Serbia, Vlada Savici, de la Boljevac, a anunțat oficial că sprijină deschis și sincer Lista nr. 2 pentru alegerea membrilor Consiliului Național al Minorității Naționale a Românilor din Serbia (CNMNRS). Este vorba despre Lista „Inițiativa Românilor din Serbia – Boian Barbucić”. „Asociațiile noastre au aceleași scopuri și aceleași idei”, spune Vlada Savici.
Inițiativa Românilor din Serbia (IRS), condusă de Boian Bărbuță, asociația care a depus lista cu același nume pentru alegerea membrilor CNMNRS are, începând din 17 octombrie 2014, un sprijin susținut și se la Boljevac, din partea liderului Renașterii Românilor din Serbia, Vlada Savici. Chiar dacă nu s-a înscris pe nicio listă pentru alegeri, Savici ne-a mărturisit că rămâne consecvent ideii de românism și de renaștere la propriu a românilor în Serbia, în special în Valea Timocului și că sprijină lista lui Bărbuță, listă pe care se află, în proporții egale, români din Timoc și români din Voivodina. Pe locul 2 pe această listă a IRS se află și președintele Asociației pentru Tradiția și Cultura Românilor „Dunărea” din Kladovo – Tihan Matasarevici.
„În cadrul reuniunii sale extraordinare, ce a avut loc pe 17.10.2014, Consiliul de Conducere al Renașterii Românilor din Serbia (RRS), cu majoritate de voturi, a luat decizia ca membrii RRS să susțină Lista nr. 2 – INIȚIATIVA ROMÂNILOR DIN SERBIA, BOJAN BARBUCIĆ, pentru alegerea consiliilor naționale, care este planificată pentru 26 octombrie 2014. În acest sens, îi rog pe toți membrii și simpatizanții noștri să respecte recomandarea noastră”, se arată în comunicatul oficial transmis de RRS.
„RRS si IRS sunt practic asociații identice cu aceleași scopuri și idei. Inițiativa Românilor din Serbia chiar a generat RRS. Aceste două asociații practic funcționează pe aceeași undă și pentru același scop. Împreună s-au bucurat de succese și tot împreună trebuiau să sufere din cauza celor ce nu ne-au convenit”, a declarat, în exclusivitate pentru jurnalromanesc.ro, Vlada Savici.

„Avem nevoie de dialog constructiv!”
„În primul rând, acest consiliu ar trebui să-și facă serviciul pentru care de fapt și există! Mai simplu spus, să-și facă datoria! Comunitatea română din Serbia, dar mai ales din Timoc, se confruntă cu mult mai multe și mai mari probleme față de românii din Banat. Această problemă s-ar putea rezolva prin dialog constructiv. După ceea ce se vede pe teren, se pare că Serbia încă nu este pregătită să respecte drepturile fundamentale ale omului”, a mai precizat Vlada Savici, președintele RRS.

Apelul la unitate, în limba sârbă


Na svojoj vanrednoj sednici upravnog odbora odrzanoj 17.10.2014 godine vecinom glasova je donesena odluka da clanovi PRS na izborima za nacionalne savete koji su predvidjeni za 26.oktobar 2014, podrze listu pod rednim brojem 2 odnosno "INICIJATIVA RUMUNA IZ SRBIJE''
U ovom smislu molim sve nase clanove i simpatizere da uvaze nasu preporuku. Hvala vam
Ovlascenik Preporoda Rumuna Srbije
Ћаскање је завршено

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comentați