marți, februarie 23, 2010

Vine Victor Ponta la Severin!!!

 

Vine Ponta, bine-mi pare, avem pentru el dosare!

Va sta procurorul Ponta cu Duicii la masă?

Preşedintele PSD, Victor Ponta vine, potrivit ultimelor informaţii, mâine, la Drobeta Turnu Severin. Vizita face parte din aşa zisa socializare pe care procurorul o face prin ţară, pentru a cunoaşte organizaţiile cu care va lucra şi mai ales oamenii care conduc aceste importante structuri locale. Vizita la Mehedinţi nu se anunţă una liniştită, deoarece omul care a declarat că nu va sta cu corupţia la masă, va fi nevoit să stea cu Duicu la masă. Procurorul Ponta va decide cine vor fi cei care îi vor sta alături în ascensiunea politică, cu precizarea că presa, cea care îi este atât de dragă, trebuie să îl informeze corect.



Victor Ponta ar putea veni mâine la Severin, pentru a face cunoştinţă cu organizaţia de aici, cea care, potrivit unora dintre liderii locali, l-a susţinut, în ciuda deciztiilor adoptate în Conferinţa Judeţeană Extraordinară. Ponta va veni la Severin şi va sta la masă cu oameni despre care probabil ştie câte ceva sau probabil nu cunoaşte mare lucru. De aceea ne-am hotărât, noi, cel mai prestigios cotidian local, să îl informăm cum stă treaba. Victor Ponta merită să ştie cine gestionează filiala Mehedinţi, cine sunt o parte din oamenii care fac politica social democrată în Mehedinţi şi ce au făcut aceştia de-a lungul timpului. De asemenea, poate că procurorul Ponta ar trebui să ştie şi despre faptul că în PSD Mehedinţi există şi oameni cu viziune europeană, care au încălcat deciziile Conferinţei Judeţene Extraordinare, pentru a-i da votul în semn de simpatie şi din dorinţa de schimbare. În PSD Mehedinţi există, spre exemplu, iar acest exemplu mi-a venit în minte ca un automatism, oameni precum Marius Screciu. Vicepreşedinte al PSD Mehedinţi şi preşedinte al Organizaţiei PSD Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu a decis să voteze la marele congres cu Victor Ponta şi a recomandat delegaţilor din subordinea sa să facă acelaşi lucru, chiar dacă, tot mai multe dintre sursele noastre acreditează ideea că restul delegaţiei ar fi votat tot cu Geoană. În afară de concursul de declaraţii în favoarea actualului şef al PSD, în organizaţie social democrată mehedinţeană ar putea exploda un scandal de proporţii între cei care au votat PONTA şi cei care se laudă că au votat PONTA. Cum liderul social democrat este procuror de meserie, este de aşteptat ca el să demonteze orice fel de scenarii bine orchestrate de cei care vor acum, probabil, să se gudure pe lângă marele şef.



Să stăm cu Duicii la masă



Nu ştim dacă Victor Ponta ştie sau nu, dar istoriografia politică a PSD Mehedinţi este una tulburătoare. Organizaţia a ajuns pe mâna lui Adrian Duicu, un personaj destul de controversat, de numele căruia sun legate o serie de dosare penale, aflate în diverse faze de cercetare. Ele sunt multe şi nenumărate, dar vom reţine aici doar câteva dintre ele, cu precizarea că joi Adrian Duicu va trebui să stea la masă cu un preşedinte de PSD care are o meserie ce îi trezeşte frisoane, aceea de procuror. De ce cuvântul procuror îi trezeşte coşmaruri lui Adrian Duicu? Vom vedea în cele ce urmează! La Parchetul General există un dosar cu numărul 1306, instrumentat, cel mai probabil de procurorul Adriana Sandu, iar la Parchetul de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin se află cel mai proaspăt dintre dosare, 131/P/2010, în care sun cercetate potenţiale fapte de corupţie rezultate din convorbirea postată şi pe portalul youtube.com, dintre Adrian Duicu şi Rafael Norocel Ciorăscu. Iată doar un pasaj interesant din stenograma acestei convorbiri, îmbibate de dare şi luare: „AD: Pentru mine episodul s-a încheiat cînd ai fost la mine în birou, pentru   mine îţi spun încă o dată ... / RNC: Eu am promis solemn că mă revanşez / 
AD: Atât,  faţă de mine nu ai nicio obligaţie. Eu am vrut să mă înţeleg cu tine de la început, că eu ştiu care sunt discuţiile, că nu plăteşte, că fur ... Eu atunci am trimis-o pe nevastă-mea să ia de acasă şi a înţeles prost. / RNC: Dar să ştii că pe mine m-a pus pe gânduri. / AD: Ştiu, dar înţelegi cum a fost, eu spun 5 verzi, ea a înţeles 5 bucăţi de 500 şi după aia, când a venit ăla şi am văzut, era fără un sfert , băga-mi-aş ...., dacă nu îl trimiteam, ziceai că sigur nu a ieşit bine. / RNC: Bine, hai să îţi spun, vrei să ştii, şi asta am apreciat, ai fost fair-play că, dacă jucai la două capete, dar tu ai jucat aşa, am vrut să îţi plătesc cu aceeaşi monedă, dar sincer nu am putut....” (n.r. AD înseamnă Adrian Duicu, iar RNC înseamnă Rafael Norocel Ciorăscu). O altă speţă ar fi cea legată de Afacerea RMN, în cadrul căreie am putea vorbi despre dosarul 476/274/2009 şi de o sentină prin care organele fiscale au amendat contravenţional firma ROM RAD RMN SRL cu suma de 10.000 lei şi a decis suspendarea activităţii pentru o perioadă de trei luni. Pentru o mai bună edificare, trebuie să spunem că la RMN-ul lui Adrian Duicu, doar în perioada de referinţă 11.02.2007 – 31,12.2007 au fost efectuate 1945 de investigaţii de control, decontate la CAS Mehedinţi la preţul de 455,50 lei bucata. În realitate tariful trebuia să fie de 296,24 lei bucata, conform OMF 178/2006. În această perioadă, programul de lucru era de luni până duminică, aproape continuu, deşi contractul pe care societatea îl avea cu un medic specialist radiolog era de doar 16 ore pe săptămână. CAS a achitat suma de 1.124.726 lei pentru aceste servicii, suma stabilită ca încasată necuvenit fiind de 857.751 lei, bani imputaţi ulterior de CAS. Astfel, din totalul de 1945 de investigaţii declarate la CAS, doar 167 sunt reale, în sensul că au fost efectuate legal.



Atenţie domnule procuror!



Victor Ponta este procuror, a fost într-o perioadă şeful Corpului de Control al Primului Ministru, este incoruptibil şi s-a făcut cunoscut ca un duşman al corupţiei. În aceste condiţii este de aşteptat ca vizita de la Mehedinţi să fie una nu formală şi informală, în care ar putea lua act de ceea ce zace în organizaţia PSD de aici. Aşa cum ar trebui să verifice concret cine l-a susţinut şi cine nu şi de ce se încearcă cu disperare o deturnare a ataşamentului de la Geoană către el. Aşadar, atenţie domnule procuror! Nu staţi cu Duicii la masă! Iar dacă nu ne credeţi pe noi, puteţi să vă informaţi la fioştii dvs. Colegi procurori. Atenţie domnule Ponta!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comentați