duminică, mai 16, 2010

COBRA DE ORŞOVA fără arme şi permis


Puşca şi cureaua lată, ce primar eram odată!

Primarul Orşovei nu mai e nici vânător, nici şofer

Primarul municipiului Orşova, supranumit şi COBRA a primit în aceste zile o veste ce a căzut ca un trăznet peste pasiunea lui supremă, vânătoarea. Trebuie să predea armele în cel mai scurt timp. Pe deasupra, Constantin Adrian Brăgaru a rămas şi fără permisul de conducere, după ce s-a judecat cu inspectoratele judeţene de poliţie din Mehedinţi şi Vâlcea. Dreptul de a conduce îi fusese suspendat, în urmă cu aproape un an, când pe raza judeţului Vâlcea a depăşit viteza legală. După un proces îndelungat, ridicarea permisului a rămas validă, dar primarul circulă cu maşina ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat.



Problemele edilului şef al Orşovei par să nu se mai termine şi chiar să se ţină lanţ, după doar doi ani de mandat. Acuzat pentru tot felul de afaceri dubioase, incriminat în mai multe dosare penale şi exclus din partid, izolat de Consiliul Local şi prins cu tot soiul de potlogării, primarul Constantin Adrian Brăgaru, căruia i se mai spune şi COBRA a primit de curând două veşti oribile. Chiar dacă a încercat să ţină ascuns totul, în speranţa scurgerii termenului până la o eventuală prescriere a faptelor, Brăgaru nu va scăpa de braţul lung al legii. El trebuie să predea, cu mânuţa lui, în cel mai scurt timp armele de vânătoare, precum şi permisul de conducere, de care s-a folosit în ultimul timp cam abuziv şi contrar legii, nu pentru că ar fi făcut ceva rău, ci pentru că pur şi simplu nu trebuia să le mai aibă. De ce s-a fofilat Brăgaru până acum, este lesne de înţeles: Toţi cei care îl cunosc ştiu că este cel mai împătimit vânător şi şoferul cel mai nedspărţit de bijuteria sa pe patru roţi. Nimic grav până aici, doar că în ambele cazuri vom demonstra cum omul care a fost ales de orşoveni să le fie primar, sfidează legile cu o dezinvoltură de neimaginat.

Brăgaru predă armele

Vara anului trecut, mai precis perioada iunie – iulie s-a dovedit a fi una de coşmar pentru primarul Constantin Adrian Brăgaru. Prima şi cea mai grea lovitură pentru el a venit pe fondul începerii urmăririi penale dispusă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Orşova, în mai multe dosare, printre care şi cel legat de deja celebra afacere SCGCL Orşova. Potrivit Legii 295/2004, privind regimul armelor şi al muniţiilor, actualizată, începerea urmăririi penale atrage după sine retragerea dreptului de a mai deţine arme de vânătoare. În acest sens, Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase (SAESP), din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi (IPJ) a emis un act administrativ prin care îl obliga pe primar să predea armele, până la clarificarea situaţiei penale. Constantin Brăgaru s-a conformat şi a predat în primă instanţă aceste arme, numai că la scurt timp, mai precis pe 13 iulie 2009, a chemat în judecată în contencios administrativ şi fiscal, la Tribunalul Mehedinţi, IPJ Mehedinţi – SAESP. Obiectul dosarului 6014/101/2009 a fost anularea actului administrativ. Cum procesul intrase pe rol, Brăgaru a obţinut o suspendare a actului administrativ, până la soluţionarea definitivă, drept pentru care şi-a luat înapoi toate armele şi şi-a văzut liniştit de vânătoare, marea sa pasiune. Pe 12 octombrie 2009, la primul termen, cauza este amânată pentru 2 noiembrie, dată la care se obţine o nouă amânare până la 23 noiembrie 2009. La această dată, o nouă amânare intervine, iar la termenul din 30 noiembrie 2009, Tribunalul Mehedinţi respinge acţiunea formulată de Brăgaru, cu recurs. La recursul judecat de Curtea de Apel Craiova, pe data de 16 februarie 2010, recursul este respins, iar cauza este soluţionată irevocabil. În acest sens se emite şi Decizia 392/GC. De aici înainte, în 15 zile, primarul Constantin Brăgaru ar fi trebuit să predea armele. Acest lucru nu s-a întâmplat, ceea ce este confirmat chiar de către ofiţeri din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase al IPJ Mehedinţi. Nimeni nu a dorit însă să comenteze în vreun fel această situaţie, lucru care ridică mari semne de întrebare asupra modului în care ofiţerii acestui serviciu îşi fac treaba, deoarece au trecut trei luni de la rămânerea definitivă şi irevocabilă a soluţiei Curţii de Apel Craiova, iar COBRA vânează nestingherit în continuare.

Fără permis de conducere

Tot în iunie anul trecut, primarul Constantin Adrian Brăgaru a rămas fără permisul de conducere, după ce a fost depistat de poliţiştii din judeţul Vâlcea gonind cu peste 120 km/h. Se spune chiar că atunci când a fost oprit de echipajul de poliţie, ar fi făcut scandal. Cert este faptul că permisul i-a fost suspendat pe loc, pentru o perioadă de 90 de zile. Peste măsură de enervat că poliţia şi-a permis să îl ia la întrebări pe el, primarul Orşovei, Brăgaru a făcut plângere contravenţională împotriva IPJ Vâlcea, în dosarul 11695/288/2009, la data de 9 noiembrie 2009. În aceste condiţii, potrivit legii, permisul i-a fost restituit până la soluţionarea litigiului. Judecătorii din Râmnicu Vâlcea au trimis dosarul la instanţele din Mehedinţi. Aici, Brăgaru a pierdut şi fondul şi recursul, astfel încât la 23 februarie 2010 recursul privind anularea procesului verbal de contravenţie a fost respins. Asta înseamnă că domnul primar Brăgaru ar fi trebuit să se prezinte cuviincios la Poliţie şi să predea permisul de conducere. Mai mult decât atât, dacă vreun echipaj de poliţie l-ar fi depistat în trafic, primarul ar fi putut face rost de un nou dosar penal. Legea spune că în termen de 15 zile de la data rămânerii definitive a soluţiei, adică din momentul în care primarul a pierdut recursul, data de 23 februarie 2010, el trebuia să predea permisul de conducere. Încălcarea acestei prevederi prelungeşte cu 30 de zile suspendarea permisului. Cu alte cuvinte, acum, Brăgaru va sta ca pieton, 120 de zile. Ce s-a gândit Brăgaru? În cel mai sigur mod, el a crezut că nimeni nu va afla de trăznaie şi după trei ani, fapta se va prescrie, iar el îşi va păstra permisul de conducere. Contactat telefonic, edilul şef al Orşovei nu a răspuns. De asemenea, am încercat să îi trimitem un sms cu întrebarea „Trebuie să predaţi armele de vânătoare şi permisul de conducere. Este adevărat sau nu?”. Bineînţeles că nici la acest mesaj nu a răspuns primarul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comentați