duminică, iulie 04, 2010

Mazilu contra Săceanu


Delegaţie Permanentă fulger la PNL Mehedinţi, pentru liniştea lui Liviu Mazilu

Victorie palidă

Disensiunile majore din interiorul PNL Mehedinţi, la care făceam referire, în exclusivitate, într-un număr anterior al cotidianului nostru, sunt confirmate pe deplin. Ieri, cu uşile bine închise, a avut loc şedinţa fulger a Delegaţiei Permanente a PNL Mehedinţi, unde Liviu Mazilu a cerut un vot de reconfirmare a încrederii, în timp ce contracandidatul său, Constantin Săceanu, şi-a testat capitalul de încredere. Chiar dacă Mazilu a câştigat, victoria e una tristă deoarece aproape jumătate din delegaţi nu au venit la şedinţă.

Există tot mai multe semnale, potrivit cărora, în PNL Mehedinţi,bătălia pentru putere este din ce în ce mai aprigă, asta în ciuda faptului că partidul a intrat într-un chinuitor con de umbră, pe mâna „destoinicului” său cârmaci, Liviu Mazilu. Sătui, pe bună dreptate, de isprăvile lui Mazilu, de escapadele sale nocturne şi beţiile sale de pomină, dar poate şi mai sătui de exterminarea multor aleşi locali şi marginalizarea altora, liberalii mehedinţeni, cei cu ştate vechi în partid şi cei care nu se mai mulţumesc cu anonimatul şi cu postura de anexă a PSD, au ieşit la luptă, cu toate armele din dotare. Ca în orice democraţie politică, armele au vost votul de încredere şi declaraţiile politice, exprimate în cadrul unei şedinţe a Delegaţiei Permanente, convocate şi desfăşurate ieri. Faţă în faţă, desigur dimpreună în faţa liberalilor din tot judeţul, Liviu Mazilu şi Constantin Săceanu s-au confruntat în declaraţii menite să le atragă simpatia. Rezultatul votului ar putea exprima o simpatie mai mare pentru Mazilu, decât pentru Săceanu, deşi, judecând la rece, matematic, sistematic şi cerebral, Săceanu este marele învingător de ieri. Se spune chiar, citând surse din interior, prezente la şedinţă, dar cărora nu le putem dezvălui identitatea, că Săceanu ar fi invocat o recomandare de schimbare venită chiar de la şeful PNL, Crin Antonescu, că Daniela Ghimeş şi vicepreşedintele Marian Rădulescu ar fi avut poziţii deosebit de acide la adresa lui Mazilu, ultimul chiar îndrăznind să se plângă de faptul că e sătul de escapadele bahice ale lui Mazilu. A avut şi Liviu Mazilu susţinătorii lui, care au precizat că nu poate fi decapitat, deoarece este cel care a scos rezultate bune la ultimele alegeri şi că el conferă echilibru şi stabilitate PNL Mehedinţi. Dincolo de lupta violentă pentru putere din filiala liberală mehedinţeană, lui Mazilu i se reproşează, printre altele, ataşamentul prea evident faţă de PSD, precum şi decapitarea unor aleşi locali cu greutate: primarii Florea Stănaia (Obârşia de Câmp) şi Ion Ţicu (Pătulele), viceprimarii Adel Sava (Salcia) şi Ion Crăcea (Vînju Mare).

A câştigat o bătălie, dar nu întreg războiul

Mult mai titrat şi mai versat politic, mult mai abil şi mai alunecos, într-un cuvânt mai lipit de lumea politică, Constantin Săceanu, nu a fost de găsit pentru un punct de vedere, dar sursele noastre spun că nu a fost nici pe departe şifonat la Delegaţia Permanentă, ba dimpotrivă a primit un statut de învingător din umbră. Concret, Delegaţia Permanentă a PNL Mehedinţi conţine 140 demembri, dintre care, la şedinţa de ieri doar 80 au fost prezenţi. Dintre aceştia, 66 au votat cu Mazilu, restul de 14 au votat cu Săceanu. Ar putea părea zdrobitoare diferenţa, dar socotind că Mazilu are de fapt sprijinul a doar 66 de delegaţi din totalul de 140, situaţia e cam tristă pentru el şi încurajantă pentru Săceanu. Contactat telefonic, Liviu Mazilu a recunoscut: „Da, am convocat Delegaţia Permanentă, pentru că în orice partid viu, aşa cum este şi al nostru, apar disensiuni şi atunci este nevoie să ceri un vot de încredere. Am cerut şi l-am obţinut!”

2 comentarii:

  1. Adevarul ca liberalii mehedinteni au tendinte masochiste, daca au insistat sa voteze cu Mazilu. Le urez somn usor!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nea Nicu , lasa vorba ,ca-ti scoatem dosarul de cind lucrai la SRI.


    Te stim de ani buni , asa tie nu ti-a prea placut niciodata munca

    RăspundețiȘtergere

comentați