luni, iunie 28, 2010

Război în PNL

Război fratricid în PNL Mehedinţi 

Scaunul lui Mazilu se clatină 

Interesant lucru, în PNL Mehedinţi, un partid condus de un lider politic cunoscut mai degrabă ca un client fidel al barurilor şi cluburilor de noapte, decât ca un lider politic, începe bătălia pentru putere. Scaunul lui Liviu Mazilu începe să se clatine, dacă avem în vedere faptul că postul său este vânat de un alt liberal, pe numele său Constantin Săceanu. Nu este nicio glumă! 

Constantin Săceanu, vicepreşedinte al PNL Mehedinţi, fostul director al RAAN Drobeta şi unul din cei mai activi lideri politici, într-o anume perioadă, este pe cale să îi sufle scaunul de lider lui Liviu Mazilu. Săceanu nu a recunoscut deschis nimic din toate acestea, însă surse demne de încredere acreditează idea că Săceanu are tot mai mulţi susţinători. Este destul de adevărat şi faptul că între Liviu Mazilu, omul scos în faţă de Săceanu pentru a-l debarca din fruntea liberalilor mehedinţeni pe Ioan Alexandru Morţun, este o diferenţă destul de semnificativă. În comparaţie cu cel căruia i se spune sugestiv Boască, Liviu Mazilu, Constantin Săceanu este un om cu mult mai multă prestanţă şi cu o experienţă politică mai vastă. Ce ar însemna pentru PNL Mehedinţi debarcarea lui Boască? Poate un act de dreptate, pentru că, personal vorbind, Constantin Săceanu este cu adevărat omul care ar putea reface imaginea tăvălită prin alcool a PNL Mehedinţi. Constantin Săceanu nu a dorit să comenteze sub nicio formă această supoziţie, însă oameni de încredere din PNL, care nu au dorit pentru moment să îşi dezvăluie identitatea, spun cu precizie că Săceanu se pregăteşte, mai abitir ca un fotbalist, gata să intre în teren, să se implice în conducerea PNL Mehedinţi. Dacă între Săceanu şi Mazilu vor apărea disensiuni, în perioada imediat următoare, rămâne de văzut, însă ceea ce este până acum foarte clar, face referire la furtuna care se anunţă în sânul umilei organizaţii liberale din Mehedinţi. Există deja destui liberali de marcă ai judeţului care nu îl mai vor pe Liviu Mazilu şi care îl acuză că ar fi vândut filiala către PSD, aşa cum există şi liberali adevăraţi care s-au săturat de mofturile şi beţiile lui Mazilu. În aceste condiţii, idea că Săceanu va fi scos în faţă şi propus ca lider politic în actuala conjunctură, deloc favorabilă pentru PNL Mehedinţi, este tot mai pregnantă. Chiar dacă Săceanu nu vrea în ruptul capului să recunoască că se bate pentru prima funcţie din PNL Mehedinţi, politicienii locali ai PNL spun că idea schimbării lui Mazilu este tot mai evidentă. Din câte îl cunoaştem noi pe domnul Constantin Săceanu, credem că domnia ar putea fi liderul potrivit pentru liberalii mehedinţeni, care sub înţeleapta conducere a lui Boască, a ajuns la cel mai degradant nivel din istoria sa locală.

Păcat de Boască 

Liviu Mazilu, liderul PNL Mehedinţi, a fost atât de supărat pentru că, într-un articol, am luat act de faptul că i se spune şi “Boască”, încât s-a gândit să îşi facă dreptate în instanţele de judecată. De aceea, ne-am gândit că nu ar fi rău să prezentăm opiniei publice o fotografie realizată, cu telefonul mobil, prin octombrie 2009, într-un local severinean, unde domnul preşedinte al PNL Mehedinţi, la acea vreme şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, adormise destul de obosit în faţa unei mese pline cu de toate. Nu ştim dacă era turmentat, dar am putea presupune că da, însă nu asta era problema, ci faptul că acest om era o persoană publică, despre care credem că nu ar fi trebuit să ne impresioneze cu calităţile sale de personaj preferat al cârciumilor, ci cu soluţii şi decizii politice performante şi utile cetăţenilor.

Un comentariu:

  1. Mazilu a pierdut pe mina lui ,dar as fi curioasa daca Saceanu va avea curajul sa dezvaluie ce contineau raporturile din 2009 (va aduceti aminte ca su d-vs erati interesat de continutul lui , dar aveau anumite cu caracter secret care nu puteau ajunge in presa )facute de comisiile trimise de Taricianu si de ministru industriilor (din vremea aceea )la R.A.A.N

    Ma mir ca din 2009 si pina acum Olaru nu vi-a dezvaluit continut lor ( oare fostii ,adica prezentii directori ai regiei au cotizat pentru tacere ;de ce tace D.N.A. si Ministerul Industriilor care au cite un exemplar ?

    RăspundețiȘtergere

comentați