joi, aprilie 07, 2016

Doiniţa Chircu poate fi primarul providenţial pentru municipiul Orşova



Doamna Doiniţa Chircu şi-a asumat din nou responsabilitatea unei bătălii electorale, dânsa fiind candidatul PNL Mehedinţi pentru Primăria municipiului Orşova. De data aceasta, Doiniţa Chircu porneşte ca favorită în câştigarea acestei competiţii, ea fiind pe primul loc în preferinţele orşovenilor în acest moment.

Însă mai important este faptul că doamna Doiniţa Chircu poate fi omul providenţial pentru municipiul Orşova, un oraş dunărean pe cât de frumos, pe atât de măcinat de luptele politicienilor locali, ale propriilor lor interese, în detrimentul unui efort conjugat care să conducă la o dezvoltare a sa în interesul locuitorilor săi. Dacă va câştiga această competiţie electorală, va fi prima femeie-primar al acestui municipiu.

Doiniţa Chircu porneşte în această bătălie cu prima şansă, dar şi cu o doză mare de încredere şi optimism, bazându-se, în primul rând, pe programul său administrativ pentru această urbe, dar şi pe nevoia cetăţenilor orşoveni de a vedea, în sfârşit, o schimbare în bine, o altă viziune administrativă, în interesul lor. Cu siguranţă doamna Chircu va veni în faţa alegătorilor municipiului Orşova cu un mesaj de construcţie, aşteptat şi dorit de altfel de cetăţeni. Dar şi unul articulat în jurul unui program şi al unui proiect realist de dezvoltare locală sub toate formele.

La Orşova, a existat, chiar şi pe parcursul acestui mandat, o instabilitate la nivelul administraţiei publice locale, culminată cu dizolvarea Consiliului Local şi presărată cu dispute sterile care şi-au pus amprenta asupra actului administrativ. Datorită experienţei sale, Doiniţa Chircu este, cu siguranţă, o alternativă mult mai viabilă şi mai serioasă, acceptată şi dorită de o mare parte a electoratului acestui oraş. Ea poate fi primarul providenţial pentru municipiul Orşova în direcţia dezvoltării sale.
Municipiul Orşova s-a dovedit, în ultimii ani, un oraş cu o instabilitate, dar şi o ineficienţă în ceea ce priveşte exercitarea atribuţiilor administrative. Acest fapt este demonstrat prin aceea că n-a existat continuitate la nivelul celei mai importante funcţii alese, cea de primar, dar şi prin fluctuaţiile din forul legislativ local. Nici după alegerile din această vară nu va fi continuitate, deoarece actualul primar, Ion Manea, are şanse minime spre nule să fie reales, dacă va mai candida.

Doamna Doiniţa Chircu poate aduce o stabilitate şi o coerenţă în exercitarea actului administrativ. Ea a demonstrat abilităţile de om cu iniţiativă, de persoană implicată în problematica locală şi încercarea de a găsi cele mai bune soluţii de rezolvare a situaţiilor cu care se confruntă o comunitate. Din acest punct de vedere, alegerea sa în funcţia de primar al municipiului Orşova ar fi una de bun augur.

Dar, mai mult, poate reda speranţa că un municipiu, amplasat într-o zonă cu potenţial mare, are o şansă reală de dezvoltare, în primul rând din punct de vedere economic şi turistic. Pentru că, dacă acest municipiu se găseşte într-o situaţie dificilă, principala vină aparţine acelora care au condus, cu rezultatele care s-au văzut, destinele acestui frumos oraş dunărean. Doiniţa Chircu are capacitatea de a gândi o strategie coerentă de dezvoltare a municipiului Orşova şi forţa de a se lupta pentru ca aceasta să devină realitate.


Mircea Popescu

3 comentarii:

  1. Oare stie care sunt cartierele orasului ??????!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E și greu al dracului de știut cartierele orșovei! Inrebarea e alta: De ce postați ca anonim și ce au făcut consilierii aceia de doi bani care se tot perindă pe la Orșova de 20 de ani?

      Ștergere
    2. De fapt, mi-am adus aminte cum se numesc cartierele Orșovei: FLORICOLA 1, FLORICOLA 2, ......

      Ștergere

comentați