luni, mai 31, 2010

opoziţie acerbă















În opinia consilierilor municipali PSD şi PNL, copii dotaţi ai Severinului nu merită recunoaştere din partea municipalităţii

Copiii de elită ai Severinului vor primi premii în bani

Consilierul municipal PD-L Veronica Nicolae a iniţiat un proiect prin care toţi copiii merituoşi ai acestei urbe pot primi recunoaşterea valorii lor, prin intermediul unor premii în bani oferite de către municipalitate. Deşi este pentru prima oară în ultimii 20 de ani când Consiliul Local se gândeşte şi la copiii cu merite deosebite la învăţătură, proiectul a trecut la vot doar pentru că PD-L deţine majoritatea confortabilă. Inexplicabil, consilierii PSD şi PNL au manifestat o opoziţie acerbă împotriva acestei iniţiative. Fondul de premiere aprobat este de 30.000 de lei şi va trebui împărţit între 300 de copii valoroşi.


Mare e grădina lui Dumnezeu, atunci când este vorba de un vot favorabil, în Consiliul Local Drobeta Turnu Severin, cerut şi firavei opoziţii formate din PSD şi PNL, un vot necesar unei iniţiative deosebite. Probabil doar pentru imbecilul motiv că această iniţiativă vine din partea PD-L, opoziţia s-a obişnuit să fie contra. Mai precis, la fel ca în multe municipii din ţară, şi la noi s-a încetăţenit prostul obicei ca opoziţia să respingă tot ce vine din partea majorităţii, doar din plăcerea diabolică de a fi contra. La Severin, Consiliul Local este format din 13 cosilieri municipali. 10 dintre aceştia sunt de la PD-L, 6 de la PSD şi doar 4 de la PNL. Destul de puţini şi nesemnificativi sunt liberalii, ca pondere, dar pe cât sunt de firavi, pe atât sunt de guralivi şi de opozanţi. Nu există proiect serios, iniţiativă interesantă sau orice alte idei benefice severinenilor, care să nu aibă parte de discuţii interminabile din partea consilierilor minoritari. Aproape că nici nu mai contează dacă au dreptate sau nu, dacă e bine să protesteze sau nu, pentru că automatismul de Gică Contra s-a cuibărit în mintea şi conştiinţa lor, mai ceva decât un microb sau un viciu oarecare. Aidoma celor care nu pot rezista fără să fumeze, să bea sau să se drogheze, consilierii PNL şi parţial cei de la PSD, nu pot rezista fără să protesteze. Concret, o iniţiativă absolut normală, firească, lăudabilă şi motivantă pentru copiii care au rezultate deosebite la învăţătură, a trecut prin consiliu, doar pentru că au fost de ajuns cele 10 voturi ale democrat liberalilor. Proiectul aparţine doamnei consilier PD-L Veronica Nicolae şi se referă la organizarea unei gale a premianţilor, la finele căreia 300 de copii merituoşi să primească premii în bani, de la municipalitate. Nu este vorba de sume imense de bani, ci de sume care poate sunt mai mici decât îndemnizaţiile consilierilor aleşi de severineni pentru a face pe veşnicii mofturoşi, opozanţi şi nemulţumiţi. Cei 300 de copii au fost desemnaţi de fiecare instituţie de învăţământ în parte şi trecuţi pe o listă centralizată de Inspectoratul Şcolar Mehedinţi şi transmisă Primăriei.

Recunoaşterea valorii

Potrivit iniţiatorului proiectului, devenit, după şedinţa de ieri, hotărâre de cosiliu local, pe data de 12 iunie 2010 va avea loc Gala Premianţilor, eveniment la care 300 de copii, printre care olimipici, deţinători de premii la conscursurile naţionale şi de trofee pe plan artistic, vor primi, în semn de recunoaştere, premii în bani de la municipalitatea severineană. Pentru fondul de premiere necesar, consilierul municipal Veronica Nicolae a propus iniţial 20.000 de lei, după care, printr-o rectificare a bugetului local, a mai solicitat 10.000 de lei. În total, cei 30.000 de lei aprobaţi doar de consilierii PD-L vor trebui împărţiţi la 300 de copii, ceea ce înseamnă că, îndiferent dacă premiile vor fi diferite, de la un caz la altul, media cuantumului pe fiecare premiant este de 100 de lei. O medie care este mult mai mică chiar decât îndemnizaţia ridicată de unii consilieri, doar pentru bălmăjelile rostite pe post de declaraţii politice prin şedinţe. „Momentul festiv de pe 12 iunie 2010, la care este aşteptat să participe şi ministrul Educaţiei, se doreşte a fi doar o umilă recunoaştere din partea noastră pentru aceste mici elite ale municipiului. Aceşti copii, care au luat premii la olimpiadele naţionale, elevii şi preşcolarii care au obţinut premiul întâi la concursurile naţionale, avizate de Ministerul Educaţiei, dar şi cei care au luat premii la concursurile cu profil artistic, merită toată atenţia noastră, pentru că ei sunt viitorul, ei sunt schimbul de mâine, oamenii care vor prelua şi poate vor schimba în bine această ţară.”, a precizat consilierul municipal PD-L, Veronica Nicolae. Acesta este proiectul de hotărâre, care le-a trezit suspiciuni teribile celor de la PNL şi împotriva căruia au şi votat, acompaniaţi de o mare parte din consilierii PSD. Poate că aşa înţeleg aceşti aleşi locali să aprecize valoarea unor copii nevinovaţi, care sunt cuminţi şi fac de mici performanţă.

Premieră absolută

Potrivit iniţiatorului acestui interesant proiect, este pentru prima oară în administraţia locală severineană a ultimilor 20 de ani, când minicipalitatea se gândeşte şi la micile elite ale urbei, cărora din toată sărăcia să le poată oferi o cât de mică recunoaştere. Şi pentru că de diplome şi mângâieri părinteşti pe creştet s-au săturat bieţii micuţi, iar acestea nu ţin de foame şi nici nu ajută la cumpărarea de cărţi şi caiete, trebuia ca cineva să le ofere şi premii în bani unor copii care, cu siguranţă, nu vor uita toată viaţa lor aceste momente. Consilierul Veronica Nicolae, cadru didactic de profesie, a reuşit să sensibilizeze municipalitatea nu numai pentru a acorda premiile în bani, ci şi pentru intrarea acestei iniţiative în calendarul de acţiuni anuale ale Consiliului Local Drobeta Turnu Severin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comentați