luni, mai 03, 2010

Noi afaceri marca COBRA


Noi isprăvi de legendă, marca Constantin Brăgaru

Afacerile dubioase ale COBREI ies la iveală

Afacerile dubioase ale edilului şef al Orşovei, Constantin Adrian Brăgaru, cel care începe să semene din ce în ce mai mult cu COBRA, au început să iese la ivelă, una câte una. Două dintre acestea, care au ţinut capul de afiş al dezvăluirilor, CONEDO şi SCGCL, scot la lumină contracte incredibile. Rămâne de văzut ce vor spune organele abilitate referitor la tunurile ascunse cu atâta cerbicie până acum de COBRA.

Incredibile dezvăluiri despre mişcările asemănătoare cu cele de pe tabla de şah, încep să aducă la lumină contracte din ce în ce mai dubioase şi înscrisuri din ce în ce mai incriminatoare cu trimitere la afacerile pe care primarul Constantin Adrian Brăgaru a încercat să le ascundă de la începutul mandatului. Celebra afacere SCGCL, în care primarul s-a încăpăţânat să îndatoreze municipalitatea cu 3.500.000 de lei şi pe marginea căreia Camera de Conturi Mehedinţi s-a pronunţat asupra ilegalităţii, a fost dusă până la final de un primar dornic de adrenalină penală. Astfel, dacă până acum se ştia doar de o banală promisiune bilaterală de vânzare cumpărare, între municipalitate şi SCGCL, reprezentată de lichidatorul judiciar Valentina Grădinaru, documant datat 14 aprilie 2009, acum a ieşit la iveală faptul că primarul încheiase şi contractul de vânzare cumpărare, contract pe care nu vrea în ruptul capului să îl facă public, deşi este şef peste o instituţie publică şi peste banii orşovenilor. După cum am mai arătat în materialele anterioare, în promisiunea bilaterală au fost prinse bunuri care nu mai există fizic şi primarul s-a angajat, în mod incredibil să le achiziţioneze la vedere. Unul dintre semnatarii acestui contract, în afară de primarul Brăgaru, este directorul executiv Letiţia Ispir, cea care acum, după ce nu a mai dorit să execute comenzile riscante ale Cobrei a fost executată. Mai exact, doamna Ispir a fost eliberată din funcţie şi mutată disciplinar la alt compartiment. Întâmplător sau nu, între timp a apărut şi dovada clară a faptului că Brăgaru nu a pierdut timpul şi a încheiat şi contractul de vânzare cumpărare cu lichidatorul judiciar. Este vorba de un documant datat 01 iunie 2009 cu numărul 6719 şi care ste ţinut secret de primar. Trei dintre consilierii municipali de la Orşova, Constantin Negulescu, Ramona Roată şi Constantin Florea au cerut documentul, dar au fost refuzaţi.

CONEDO s-a primenit

Şi în cazul afacerii CONEDO, primarul a venit cu o soluţie salvatoare, deşi aici e vorba de un tun de peste 6 miliarde de lei vechi. La 19 februarie 2007, între CONEDO IMPEX SRL, ulterior radiată şi ACAPULCO SRL a intervenit un contract de cesiune de creanţă, deşi în contractul de concesiune a terenului şi închiriere a construcţiilor aparţinând obiectivului „Ştrand orăşenesc Orşova”, nr. 458/2005, la art. 21 se spune negru pe alb că „este interzisă subconcesionarea şi/sau subînchirierea în tot sau în parte a terenului şi/sau construcţiilor,unei alte persoane fizice sau juridice”. Se pune fireasca întrebare dacă ar mai fi ceva de demonstrat în cazul Brăgaru,pentru ca organele abilitate ale statului să îşi facă odată datoria.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comentați