marți, octombrie 22, 2013

„Se va numi Partidul Românesc!”


Aflat la şedinţa de la sediul Iniţiativei Românilor din Serbia, din data de 20 octombrie 2013, convocatp de preşedintele Boian Barbucici, Dragan Demici a vorbit pentru prima oară de la demisia din funcţia de vicepreşedinte al Partiei Democrate a Rumânilor din Serbia (VDSS) despre înfiinţarea noului partid românesc.

ÎNTREAGA CONFERINÂÎ DE PRESĂ POATE FI VĂZUTĂ AICI!!!!:









Reporter: Aţi avut o conferinţă de presă la Kladovo, în care aţi vorbit despre demisia din fucţia de vicepreşedinte al PDRS (VDSS) şi plecare definitivă din acest partid. Iată, ne aflăm la Brestovac, este 20 octombrie 2013, iar dvs. vorbiţi despre un nou partid. Este ceea ce anunţaţi atunci la Kladovo?

Dragan Demici: Astăzi am vorbit detalii de structură a noului partid, iar astăzi am discutat, aici la sediul asociaţiei conduse de Boian bărbuţă despre alegerile de anul viitor pentru Consiliul Naţional al Românilor. Vom merge în paralel cu strângerea de semnături pentru partid şi pentru listele de alegeri, iar partidul va ajuta mult la obţinerea de rezultate bune.

Rep.: Cum se va numi noul partid?

D.D.: V-am spus, avem deja o idee, mai trebuie să analizăm, să discutăm, dar cred eu că se va numi Partidul Românesc.

Rep.: Cu traducere în sârbă sau nu? Mai cunoaştem cazuri!

D.D.: Nu, va fi fără nicio traducere! Aşa cum se scrie în româneşte aşa va fi! Dar pentru că există români care vor să se numească şi altfel pe sârbeşte, ne vom gândi ţi la o variantă agreată de toată populaţia. Totuşi nu vreau să grăbesc, pentru că trebuie să mai avem consultări!

Rep.: Pe ce liste veţi candida la alegerile pentru consiliile naţionale ale minorităţilor naţionale, programate pentru anul viitor? Lista românilor sau lista vlahilor?

D.D.:  Nu mai avem legătură cu Consiliul vlahilor, că aşa îşi spuneţi voi, după ce ăştia l-au botezat aşa! A fost la început tot consiliu al românilor şi ăsta! Ideea a fost la început să îi atragem pe cei care se numesc vlahi, pentru ca în maxim zece ani să putem uni cele două organisme, cele două consilii. Pe de altă parte putem lupta cu ei, cu credinţa că îi vom învinge, pentru că şi ultima dată am învins, doar că ei au ştiut cu să tragă situaţia de partea lor. Nu e deloc simplu! Dar mergem cu Consiliul român, trebuie să facem asta!

Rep.: Foştii dvs colegi au înfiinţat Partidul Popular Român, schimbând denumirea PDRS. Ce părere aveţi despre acestă rebrenduire, ca să spunem aşa?

D.D.: Poate doar să se ascundă după altă denumire, să mascheze ceva! Poate că aşa nu mai ştie nimeni cine sunt şi pot ei beneficia de premisele unui început frumos sau curat! Scimbarea nu aduce nimic în plus, oricum! Pe mine dacă mă cheamă Dragan Demici, tot dragan Demici rămân, orice aş vrea să fac!

interviul video la adresa:






realizat de jurnalromanesc.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comentați