duminică, aprilie 07, 2013

Veşti bune pentru românii de pretutindeni


Şeful Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, secretarul de stat Stejărel Olaru a transmis, în cea de-a treia zi a Congresului Internaţional al Jurnaliştilor Români de la Donji Milanovac, un mesaj optimist jurnaliştilor români din afara ţării, cu privire la strategiile ce vor fi adoptate pentru a-i sprijini mai bine. „Aveţi deja o marcă din ce în ce mai consistentă şi mai puternică. FIJR şi acest congres anual devine din ce în ce mai puternic şi mai relevant şi de aceea vreu să ştiţi că vă sunt alături cu toată inima, atât eu cât şi toate celelalte structuri care în mod tradiţional se ocupă de problemele legate de românii de pretutindeni”, a precizat Olaru.
Totodată secretarul de stat din fruntea DPRRP are şi o strategie de îmbunătăţire şi regândire a activităţii departamentului: „La DPRRP încercăm o regândire a activităţii, o structurare mult mai eficientă, pe termen mediu şi lung. Mie îmi place să o numesc maturizare instituţională. Vom dezvolta un proiect important pe care l-am numit CUNOAŞTE-ŢI VECINII , un program de formare a jurnaliştilor de limba română, cu sprijinul profesioniştilor din cadrul Sociatăţii Române de radiodifuziune şi TVR”.
La rândul său, consilierul premierului Victor Ponta, Corneliu Vişoianu a vorbit jurnaliştilor prezenţi despre o reorientare, în exerciţiul bugetar următor, spre proiecte bazate pe parteneriatul public – privat, proiecte care pot fi mai eficiente şi pot aduce mai multe fonduri destinate unor proiecte majore pentru românii de pretutindeni şi în special pentru jurnaliştii români din străinătate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comentați