duminică, februarie 17, 2013

O, paşă, cât de darnic eşti!







Victor Rusu - un director generos cu banul public


În perioada în care era director al Bibliotecii I. G. Bibicescu, Victor Rusu a reuşit mai multe contraperformaţe, însă una dintre ele poate cu uşurinţă să frizeze cele mai elementare norme ale bunului simţ. Rusu a oferit, de-a moaca, unei doamne, un spaţiu ce aparţine instituţiei, pentru ca aceasta să aibă unde locui. Termenul de închiriere este de 30 de ani! Moştenirea lui Bibicescu, transformată în motel!

Incredibil, dar adevărat! Ca un stăpân absolut ce era peste Biblioteca „I. G. Bibicescu”, Victor Rusu a considerat că nu ar fi rău să împartă din bunătatea sa de „împărat” şi „supuşilor”, aşa că a dăruit un spaţiu unei angajate, ca să aibă şi ea unde locui. De-a moaca! Într-una din secţiile Bibliotecii Judeţene, de pe strada Horia, adică în buricul târgului, pe lângă AURORA, Victor Rusu a găsit de cuviinţă să cazeze, cu contract de închiriere, o angajată a Bibliotecii. Nu ştim ce i-a cerut în schimb, în afară de ceea ce scrie în contract: „să asigure paza continuă a Filialei Brastovo şi să asigure curăţenia platoului bibliotecii”. Bani nu i-a mai cerut generosul director, pentru că nu mai era cazul!

„Omul de viziune”

Într-o declaraţie recentă, Victor Rusu spunea cu emfază despre directoratul lui: „Directorul e omul de viziune şi omul care reprezintă instituţia în raport cu celelalte instituţii”. Şi chiar este de viziune Rusu! Pentru că o asemenea viziune numai Victor Rusu putea avea! La data de 1 noiembrie 2011, între Biblioteca Judeţeană „I. G. Bibicescu”, reprezentată de Victor Rusu, în calitate de director şi Ionaşcu Lilieana intervine contractul de închiriere nr. 1/2009. Obiectul contractului este asigurarea spre folosinţă chiriaşului a spaţiului de locuit (?!) situat în strada Horia, nr. 2, în suprafaţă de 16 mp. Scopul contractului este folosirea spaţiului închiriat ca locuinţă şi exercitarea dreptului la folosinţă exclusivă pe durata contractului de închiriere. Mai exact, transformarea bibliotecii publice în dormitor era ceva normal la Victor Rusu!

Contract pe 30 de ani!

La capitolul legat de termenul contractului deja contractul se transformă într-o acţiune umanitară. Astfel, în contract scrie cam aşa: „Închirierea va începe la data de 1.11.2009 şi se va sfârşi la noiembrie 2039. Contractul poate fi prelungit cu acordul părţilor”. Se pare că, din motive doar de el ştiute, Victor Rusu a uitat de termenul stipulat, până la finele contractului, pentru că la art. 18 spune: „prezentul contract are o valabilitate de 20 de ani de la data încheieri”(!!!) Normal „încheierii” se scrie corect cu doi de „i”, dar asta e o chestiune care nu ţine de „viziunea” directorului Rusu!

De-a moaca!

Totuşi, cel mai frumos dintre capitole este V – „Plata şi modalităţile de plată!” Preţul închirierii este de 0 lei pe lună, potrivit articolului 7, dar la articolul 8 se spune franc: „Chiria va fi plătită lunar, în termen de 20 de zile de la primirea facturii”. Şi pentru că Biblioteca aducea lunar fabulosul venit de 0 lei, la articolul 9 se spune: „Plata chiriei se va face în numerar sau prin ordin de plată”.

Obligaţiile Lilieanei

Ce obligaţii concrete o fi având doamna Lilieana Ionaşcu nu ştim exact, aşa că ne mulţumim doar cu cele stipulate în contract: „să asigure paza continuă a Filialei BRATSOVO; să asigure curăţenia platoului bibliotecii; să plătească chiria la termenul stabilit în contract”. Totuşi, dacă pentru chirie, plata era 0, ce şi cum plătea Lilieana?  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comentați