duminică, februarie 17, 2013

BIBLIONET, emblema performanţei





După anul 2010 Biblioteca Judeţeană „I. G. Bibicescu” din Drobeta-Turnu-Severin a înregistrat succese notabile, unul dintre ele fiind reţeaua BIBLIONET.


Implementarea acestui sistem, necunoscut publicului mehedinţean, în perioada directoratului lui Victor Rusu, a fost posibilă după anul 2010, datorită unei viziuni total diferite şi novatoare a unui manager ce vine dintr-o altă generaţie şi răspunde unor provocări din ce în ce mai mari ale societăţii moderne. BIBLIONET este un succes de marcă, la care instituţia condusă până în anul 2009 de Victor Rusu nu a îndrăznit nici măcar să viseze. Dacă fostul director încearcă azi să arunce în derizoriu această importantă realizare din mandatul doamnei director Raluca Graf , despre importanţa BIBLIONET vorbesc argumentat şi deschis preşedintele Asociaţiei naţionale a Bibliotecarilor Publice din România – Dragoş Andrei Neagu şi directorul Programului BIBLIONET – Paul – Andrei Băran. Într-o scrisoare, datată 23 ianuarie 2013, cei doi mulţumesc Consiliului Judeţean, preşedintelui Adrian Duicu, pentru sprijinul constant şi generos acordat Bibliotecii Judeţene „I. G. Bibicescu” Mehedinţi în vederea implementării programului BIBLIONET  în judeţul Mehedinţi. În cadrul programului implementat cu sprijinul CJ Mehedinţi şi al directorului Raluca Graf, au fost dotate cu echipamente IT 42 de biblioteci publice locale şi au fost instruiţi 60 de bibliotecari, rezultând astfel o investiţie de 1.175.521 de lei la nivelul judeţului.
În scrisoarea de mulţumire adresată preşedintelui CJ Mehedinţi se arată: „Ne exprimăm aprecierea pentru efortul susţinut şi maniera în care directorul Raluca Graf, împreună cu bibliotecarul coordonator de program, doamna Nuţa Buzga şi întreaga echipă a domniei sale se implică în implementarea programului BIBLIONET, prin intermediul căruia un număr tot mai mare de biblioteci publice din judeţ primesc sprijin şi donaţii de echipamente IT. Credem cu tărie că bibliotecile publice reprezintă piloni cheie, oferind cetăţenilor şansa de a-şi îndeplini obiective personale, profesionale şi de grup, cu reultate pozitive pentru întreaga comunitate”.  

În sprijinul fermierilor

Cetăţenii pot beneficia de parteneriatul dintre programul BIBLIONET şi Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA). În cadrul acestui parteneriat, în anul 2012, peste 41.500 de fermieri au completat în bibliotecile publice cererile pentru subvenţiile agricole acordate de APIA, valoarea totală a subvenţiilor fiind de 63 de milioane de euro. Datorită implicării bibliotecilor, fermierii au economisit 375.000 de euro care ar fi fost cheltuiţi cu transportul la centrele APIA. În 2012, BIBLIONET împreună cu APIA au organizat sesiuni de instruire şi informare pentru bibliotecari, la care au participat 1.200 de persoane.
Prin implicarea activă a directorului Bibliotecii Judeţene şi a bibliotecarului coordonator de program au fost atrase în judeţul dvs. Subvenţii agricole de aproximativ 410.000 de euro, pentru fermierii care au fost asistaţi de către bibliotecile publice în completarea cererilor de subvenţie”, se mai arată în scrisoarea adresată de directorul programului BIBLIONET conducerii CJ Mehedinţi.
Este evidentă, aşadar, diferenţa între anacronismul şi lipsa de viziune a fostei conduceri şi emblema excelenţei pusă pe activitatea Bibliotecii Judeţene, sub mandatul directorului Raluca Graf.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comentați