joi, ianuarie 21, 2010

A REVENIT


Senatorul democrat liberal şi-a reluat atribuţiile de preşedinte
Mihai Stănişoară revine la vârful PD-L Mehedinţi



S-a revenit la componenţa mandată prin votul membrilor organizaţiei. Biroul politic judeţean al Partidului Democrat-Liberal, filiala Mehedinţi a revenit la componenţa mandatată prin votul acordat la ultimele alegeri judeţene. Mihai Stănişoară, ales prin votul majorităţii membrilor, în funcţia de preşedinte al formaţiunii, şi-a reluat atribuţiile de la Doiniţa Chircu, cea care a deţinut interimar funcţia de lider judeţean.

Senatorul Mihai Stănişoară a revenit în funcţia de preşedinte al Partidului Democrat – Liberal, filiala Mehedinţi, după aproape trei ani, în care partidul portocaliu a fost condus interimar de deputatul Doiniţa Marian Chircu. Stănişoară a renunţat la conducerea organizatiei judetene pe perioada în care a deţinut funcţia de consilier prezidenţial pe probleme de apărare şi securitate naţională, funcţie ce nu îi permitea decât calitatea de membru al unei formaţiuni politice. „A existat o perioadă în care atribuţiile au fost delegate către mine. De fapt am revenit la situaţia pe care, prin vot, PDL a consfiinţit-o cu câţiva ani în urmă. Oricum pentru mine, domnul Stănişoară a fost totdeauna preşedintele PDL. Acum am calitatea de prim-vicepreşedinte şi împreună cu colegii mei din Biroul Judeţean, cu domnul preşedinte Stănişoară, avem responsabilităţi majore, rămânem în continuare aceeaşi echipă pe care mehedinţenii au cunoscut-o în aceşti ani, o echipă ambiţioasă, o echipă care a făcut promisiuni pe care şi le-a respectat, o echipă responsabilă”, a explicat prim-vicepreşedinte PD-L Mehedinţi, Doiniţa Mariana Chircu. „Am revenit practic la situaţia din 2007, când am plecat la Cotroceni, iar doamna Doiniţa Chircu a devenit prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene”, a confirmat şi senatorul democrat liberal Mihai Stănişoară.  Partidul Democrat-Liberal este  formaţiunea politică ce are la ora acuală cele mai multe funcţii de conducere din administraţia publică locală şi judeţeană. Preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Marius Bălu, respectiv, Andi Nodiţ, dar şi cel mare număr de primari din judeţ, inclusiv primarul municipiului reşedinţă de judeţ. Responsabilitatea, în aceste condiţii, este una uriaşă, iar ceea ce s-a realizat din iunie 2008 şi până în prezent spune totul despre cei care au înţeles că trebuie să lucreze pentru cetăţeni şi pentru dezvoltarea acestui judeţ, oamenii PD-L. Preşedintele PD-L mehedinţi, Mihai Stănişoară a subliniat punctual responsabilitatea echipei sale: „Rămânem o echipă, mergem mai departe, avem foarte multe proiecte pentru judeţ şi pentru oraş, avem foarte mari responsabilităţi la nivelul municipiului Drobeta Turnu Severin şi la nivel judeţean, avem un primar de municipiu reşedinţă de judeţ, avem preşedinţia Consiliului Judeţean, avem de asemenea foarte multe proiecte de pus în aplicare pentru mehedinţeni”.

O biografie impresionantă

Mihai Stănişoară este parlamentar din anul 2000, când a fost ales deputat de Mehedinţi din partea PD. Ne aducem cu toţii aminte că a fost un an în care PSD a gâştigat majoritatea zdrobitoare a voturilor românilor, după 4 ani în care Convenţia Democrată a dezamăgit. Mai mult decât atât, victoria lui Mihai Stănişoară a fost una uriaşă, dacă ne gândim că era pentru prima oară când PD se ridica din anonimatul de până atunci şi trimitea un reprezentant în Parlament. Până prin anul 1999, PD a avut o prestaţie stearsă şi cenuşie, iar momentul 2000 a însemnat începutul unui drum către puterea locală, către o echipă de profesionişti şi către un alt fel de a face politică. Atunci a început pentru PD un drum pavat cu succese, iar prestanţa şi forţa de astăzi a formaţiunii portocalii îşi are rădăcinile în capacitatea de manager politic a lui Mihai Stănişoară, precum şi în talentul acestuia de a forma în jurul său o echipă de învingători. Biografia politică a liderului democrat liberal mehedinţean este una mereu ascendentă. Din anul 1999, când a părăsit preşedinţia Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Mehedinţi şi s-a dedicat politicii, Mihai Stănişoară a fost, pe rând, secretar general în Ministerul Apărării Naţionale, deputat, consilier prezidenţial, ministru al Apărării Naţionale, senator. Actualul mandat de senator a fost obţinul la primele alegeri uninominale, pe Colegiul I, cu peste 65% din voturi. În anul 2000 a devenit Secretar General la Ministerul Apărării Naţionale. Între 2000 şi 2004, în primul său mandat de deputat, Mihai Stănişoară a fost membru al Comisiei de Politică Extenă; Preşedinte al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa; În anul 2004 este reales deputat, însă acest al doilea mandat al său este încheiat mai devreme, în 2007, în momentul în care devine Consilier Prezidenţial pentru Securitate Naţională şi unul dintre cei mai apropiaţi oameni ai preşedintelui Traian Băsescu. În cel de-al doilea mandat de deputat, Mihai Stănişoară a fost preşedinte al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională. Este iniţiator a 28 de propuneri legislative, dintre care două au devenit legi: Legea 15/2003 şi Legea 129/2006. Legea 15/2003 îi poartă chiar numele, iar mulţi dintre tinerii care au reuşit peste tot în ţară să primească terenuri pentru casă de la municipalităţi nu vor uita niciodată ce a însemnat pentru ei “Legea Stănişoară”. A fost participant şi moderator la numeroase conferinţe, seminarii, colocvii şi mese rotunde în domeniile securităţii naţionale, securităţii şi cooperării internaţionale. Din 2007 şi până în 2008 a fost consilier prezidenţial pentru Securitate Naţională, iar în anul 2008 a devenit ministrul Apărării Naţionale, în primul Cabinet Emil Boc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comentați