miercuri, decembrie 23, 2009

VENIT, VOTAT. ELIMINAT


Şedinţă ordinară cu năbădăi la Consiliul Judeţean Mehedinţi

Adrian Duicu, vicepreşedinte pentru un minut

O şedinţă agitată ieri la Consiliul Judeţean Mehedinţi. Pe ordinea de zi a fost introdus în ultimul moment un proiect de hotărâre privind eliberarea domnului Duicu Adrian din funcţia de vicepreşedinte al CJ Mehedinţi, după ce acesta a venit cu un certificat de grefă de la Tribunalul Mehedinţi privind suspendarea executării hotărârii CJ prin care Duicu era alungat din organismul legislativ judeţean. Preţ de un minut, Duicu, absent de la şedinţă, a fost din nou vicepreşedinte, înainte ca acest vis să se năruie pentru totdeauna.

Situaţia fără precedent în plenul unei şedinţe ordinare de Consiliul Judeţean, s-a consumat în cursul zilei de ieri, când consilierii PDL şi o parte din cei ai PSD, plus unul singur de la PNL au votat un proiect de hotărâre prin care Adrian Duicu a fost eliberat din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, după ce, preţ de maxim un minut revenise la pupitrul de comandă. Practic, Adrian Duicu a fost înlăturat de la şefia Consiliului Judeţean Mehedinţi, după ce la începutul lunii noiembrie 2009 a făcut obiectul unui ordin al prefectului privind încetarea mandatului de consilier judeţean, ca urmare a incompatibilităţii. Adrian Duicu a fost descoperit atunci că era acţionarul majoritar al societăţii ROM RAD RMN, societate care derula afaceri cu Consiliul Judeţean Mehedinţi, în sensul că firma respectivă avea închiriat un spaţiu din domeniu privat al CJ Mehedinţi. Imediat după ce mandatul de consilier judeţean i-a încetat, Duicu a fost înlocuit şi din funcţia de vicepreşedinte al CJ Mehedinţi, funcţie pentru care condiţia necesară este aceea de a fi consilier judeţean. În locul său a fost ales ca vicepreşedinte democrat liberalul Andi Nodiţ. Duicu a contestat hotărârea CJ şi a obţinut de la Tribunalul Mehedinţi o suspendare a executării ei. Acest lucru ar fi avut ca urmare revenirea lui Adrian Duicu în dubla calitate de consilier judeţean şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi. Evenimentul s-a şi întâmplat, dar visul de vicepreşedinte a durat circa un minut, deoarece 17 din cei 27 de consilieri judeţeni prezenţi la şedinţa de ieri au votat pentru eliberarea din funcţia de vicepreşedinte, ceea ce înseamnă că Duicu ar putea reveni cel mult ca simplu consilier judeţean, dacă va mai dori să facă acest lucru. Consilierii PSD şi cei ai PNL au ales să nu participe la votul secret, în timp ce pentru plecarea lui Duicu au votat 13 consilieri PDL, preşedintele CJ – Marius Bălu, vicepreşedintele liberal al CJ – Gheorghe Ovidiu şi doi consilieri PSD, Liviu Nicolicea şi Constantin Sârbulescu. Un aspect interesant al tendinţelor de vot din şedinţa de ieri, materializate la primul punct al ordinii de zi, cel referitor la eliberarea din funcţie a vicepreşedintelui Duicu, a fost cel legat de modul în care consilierii PSD s-au delimitat de chiar şeful lor de partid. Mai precis, toţi comsilierii apropiaţi lui Duicu au preferat să nu participe la vot, deşi puteau să se împotrivească făţiş sau cel mult să se abţină.

Probleme şi la partid

Pierderea definitivă şi irevocabilă a funcţiei de vice al CJ Mehedinţi nu este singura problemă a lui Adrian Duicu. El se confruntă acum cu un val de nemulţumire în propriul partid, din care deja vicepreşedintele filialei, Nandi Covlea, a anunţat că va demisiona, iar un alt vicepreşedinte, Nicolae Tudorescu, şi-a manifestat voalat intenţia de a ataca preşedinţia filialei. De asemenea, surse din partid au confirmat faptul că la ultima convocare a aparatului de conducere al filialei locale a PSD, Adrian Duicu nu s-a prezentat, iar şedinţa a afost prezidată de prim vicepreşedintele PSD Mehedinţi, Stelian Stăncioiu. Acesta a făcut apel la calm şi unitate, dar mai mulţi lideri au vociferat şi au cerut răzbunare.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comentați