marți, aprilie 26, 2016

„Mi se pare inacceptabil ca tu să votezi în repetate rânduri împotriva orșovenilor și acum să ai îndrăzneala să mergi și să le ceri votul pentru un mandat de primar!”



Un nou interviu din seria celor realizate cu Doinița Mariana Chircu, despre responsabilitate și competență în administrarea unei urbe. 
Chircu vorbește despre cum a pierdut Orșova fondurile europene cu care serviciile publice de salubrizare și apă-canal puteau fi modernizate și eficientizate, din cauză că aceste servicii au fost date unui operator privat.
De asemenea, veți vedea care sunt consilierii ce au votat împotriva orșovenilor, dar vin acum să le ceară votul pentru a deveni primari!



Reporter: Cât de important este, în opinia dvs. un consiliu local pentru o comunitate și, implicit, cât de important este primarul într-o comunitate?

Doinița Mariana Chircu: Ceea ce vreau să transmit și să îi rog pe toți orșovenii, este să aibă o foarte mare atenție la modul cum votează în acest an 2016. Este un an important în viața noastră, perioada următorilor 4 ani este o perioadă importantă și le oferă posibilitatea să producă acele reparații la mandatele eșuate de până acum, pentru municipiul Orșova. Spun că mandatele lui Brăgaru și Manea, cu consiliile respective, sunt eșuate, deoarece această perioadă de 8 ani a fost o perioadă esențială în accesarea fondurilor europene și dacă facem referire la nivelul județului Mehedinți, foarte multe dintre problemele comunităților locale, utilități esențiale precum apă-canal, salubrizare, iluminat public, drumuri, toate acestea au fost rezolvate de comunitățile interesate, cu bani europeni și cofinanțare de la Guvernul României.

Reporter: De ce credeți că la Orșova nu s-a aplicat această strategie a dezvoltării, cu ajutorul fondurilor europene?

Doinița Mariana Chircu: La Orșova nu s-a putut întâmpla acest lucru din două considerente: primul – că aceste servicii au fost gestionate de un operator privat, iar Consiliul European nu finanțează privații, în dezvoltarea afacerilor lor, ci finanțează autoritățile locale, și al doilea – că atât primarul cât și Consiliul Local, în cele două mandate, nu au fost în stare să înțeleagă care sunt nevoile reale ale Orșovei și cum trebuie procedat ca să îți dezvolte comunitatea. Din păcate au slujit alte interese, au creat situații care nu au favorizat dezvoltarea municipiului, ci dimpotrivă l-au lăsat într-o stare gravă de subdezvoltare. Scandaluri repetate, patimi politice, comenzi politice greșite, dizolvarea Consiliului Local, neimplicare, apatie generală în ceea ce privește direcția accesării fondurilor europene, o proastă organizare a aparatului Primăriei, o neștiință a primarilor despre cum se procedează pentru accesarea acestor fonduri, iar orșovenii văd ce s-a întâmplat, văd cum lucrurile bune întâmplate au schimbat totalmente Severinul în ultimii ani, lucrurile bune care s-au întâmplat în alte orașe și alte comune ale județului Mehedinți și atunci, prin comparație, ei constată cu amărăciune că atât Consiliul Local, cât și primarul, cât și aparatul Primăriei, nu și-au făcut datoria față de ei și, revenind, anul 2016 este șansa lor de a repara toate investiturile proaste făcute până acum, de a da votul și a instala la conducerea municipiului un Consiliu responsabil, format din oameni profesioniști, oameni care știu ce trebuie votat, care înțeleg cum trebuie acționat, care pot face o analiză de situații, de riscuri, care înțeleg ce documente li se anexează pentru a lua o decizie, deci care pot da un vot în cunoștință de cauză, oameni care au bun simț, oameni care respectă orșovenii, oameni care sunt determinați să lucreze pentru orșoveni și nu pentru alții, oameni care pot să-i privească în ochi pe orșoveni și să le răspundă întrebărilor.

Reporter: Pot face consilierii de azi și de ieri acest lucru?


Doinița Mariana Chircu: Din păcate, sunt foarte mulți consilieri care nu pot face lucrul acesta, iar unii o fac cu tupeu și cu obrăznicie! Și aș remarca aici candidaturile a doi foști consilieri care au votat dublarea cantității de apă la paușal și mă refer aici la domnii Trușcă și Stoica, iar acum se duc să ceară votul orșovenilor pentru un mandat de primar. Mi se pare inacceptabil ca tu să votezi în repetate rânduri împotriva orșovenilor și acum să ai îndrăzneala să mergi și să le ceri votul pentru un mandat de primar!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comentați