marți, ianuarie 27, 2015

Victorie șchioapă la Consiliul Local Severin: Au revocat viceprimarii și au plecat!




Mare victorie mare la Consiliul Local municipal Drobeta-Turnu-Severin! După ce s-au scremut luni de zile, înființând grupul in(ter)dependenților, consilierii, mai mulți, suficient de mulți, nici nu mai contează care și cum, au revocat viceprimarii, pretinzând că gata s-a făcut dreptate și acum o să fie frumos, minunat și magnific!

Este un exercițiu democratic, desigur, așa cum bine a spus Romulus Vâlcu, la scurt timp după ce a încheiat capitolul viceprimar din CV-ul său, dar mă întreb și eu, ca un cârcotaș ce sunt, exercițiile democratice făcute doar așa din „hambîț” pot fi constructive, pot folosi cuiva? Atunci când cei 23 de consilieri ai municipiului reședință de județ au fost aleși de severineni, ei au primit votul pe apartenență la un grup politic. Mai exact, severinenii au ales, după propria voință și simpatie, nu niște oameni în sine, niște persoane, ci niște doctrine ale unor grupuri politice. Cetățenii acestui frumos municipiu dunărean au ieșit la vot mânați fiind de a acorda votul lor partidului care era reprezentativ pentru ei. Ei au votat liste atunci, nu oameni, ca să ne înțelegem foarte clar! Unii au dorit MNMH, alianța dintre PDL, UNPR și prea fără de rost aliatele acestora, PER și PNȚCD, nu au votat oameni! Poate că unii dintre votanți nici nu s-au uitat pe listele acelea considerând, pe bună dreptate, că aceia care au făcut listele vor fi știut ei bine pe cine trimit acolo.
După ce s-au văzut consilieri, aleșii poporului au purces la a mișuna loviți de virusul morbid al trădării dintr-o parte în alta. Dintr-o majoritate MNMH la acea vreme, ne-am trezit că aleșii fug ca apucații în direcția câștigătoare, la acea vreme PSD sau USL mai exact! Pot înțelege asta, într-un fel anume, pentru că degeaba MNMH a câștigat atunci majoritatea în Consiliul Local, au câștigat 34 din cele 66 de comune, cu primari cu tot și o cantitate semnificativă de consilieri județeni, dacă din tot din acest puzzle al alegerilor locale a lipsit cea mai importantă piesă, pentru a fi închis: președintele CJ. Cine a luat președintele CJ, a făcut toate cărțile! Așadar, pot înțelege toată această tevatură! Pot înțelege și frustrarea viceprimarului Daniel Cârjan, schimbat din funcție cu un viceprimar liberal, care nici măcar nu mai era liberal, pentru că fusese exclus din PNL. Ce nu pot pricepe este formarea acelui grup al independenților! Cum dracu mai vine asta, dacă ei au intrat acolo pe listele unor partide? Cum să devii independent, când până mai ieri erai membru al unui partid politic, adică un activist politic. Asta, cică, în interesul municipiului! Așa au spus aleșii cărora le-a venit dor de independență politică! Păi dacă e așa, domnilor independenți, atunci întreb și eu: I-ați consultat pe „zevzecii” care v-au ales dacă puteți deveni sau nu independenți? Ați făcut o adunare publică, o consultare publică, o dezbatere publică, unde să întrebați alegătorii dacă vă dau voie să vă jucați cu voturile lor? NU!

Acum, facem ședință de CL și schimbăm viceprimarii, dar nu punem pe nimeni în locul lor. Cică pe ordinea de zi nu era prevăzut asta! Încă nu ați negociat definitiv? Nu v-ați înțeles suficient și mai aveți nevoie de timp de gândire? Corect! Dar atunci de ce dracului nu ați amânat revocarea viceprimarilor până în ziua în care să găsiți și înlocuitorii lor? De ce era nevoie să lăsați municipiul fără conducere administrativă, taman înainte de votarea bugetului municipal? Întreb degeaba, pentru că oricum, chiar dacă cunoașteți răspunsul la această întrebare, vă faceți că nu îl cunoașteți!

Și încă ceva domnilor consilieri: De ce nu faceți o informare publică în care să spuneți, cu subiect și predicat, de ce ați schimbat viceprimarii, ce au făcut aceștia, pe cine au supărat ei și de ce s-a luat această măsură! Și, în fine, dacă veți spune că este un exercițiu democratic, că s-a schimbat majoritatea și că Screciu și Vîlcu nu vă mai reprezentau, întreb și eu, așa ca prostul, de ce nu ați ales imediat pe alții în locul lor? Încă nu ați ajuns la înțelegerea finală?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comentați