luni, iulie 22, 2013

Mesajul ministrului delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian david, adresat participanţilor la Festivalul JOC ROMÂNESC de la Jîtcoviţa - Serbia, ediţia a şaptea


Mesajul ministrului delegat pentru românii de pretutindeni, cu ocazia
Festivalului de Jazz şi Muzică Etno, din Timoc,
şi Festivalul Internaţional „Joc Românesc”
Organizarea celor două festivaluri — Festivalui de Jazz şi Muzică Etno şi Festivalu! Internaţional de Folcior al Românilor acordă plăcuta ocazie de a mulţumi organizatorilor pentru iniţiativa de a pregăti aceste manifestări, care aduc laolaltă români de pretutindeni, oferindu-le, astfel, ocazia de a se bucura, împreună, de tradiţiie care le definesc identitatea de sute de ani.
De asemenea, doresc să vă mulţumesc pentru ataşamentul şi devotamentul faţă de valorile poporului român, în ciuda dificultăţilor pe care le întâmpinaţi în afirmarea identităţii naţionale. Acest eveniment este o dovadă a faptului că iniţiativa locală, îin cazul de faţă a preşedintelui Societăţii de Limba Română din Voivodina, domnul Lucian Marina şi a domnului Iviţa Glişici, directorul Festivalului Internaţional de Folclor din Balcani, este cea mai importantă pentru întărirea legăturilor dintre Ţară şi comunităţile de români din jurul graniţelor.
Aceste evenimente, alături de alte manifestări care reunesc comunitatea românească din regiune, reprezintă dovada vie a eforturilor pe care le faceţi pentru păstrarea şi promovarea culturii româneşti. Sunt deosebit de bucuros când românii, indiferent de ţara în care trăiesc şi îşi desfăşoară activitatea nu uită de valorile şi tradiţiiie care îi definesc. De aceea, doresc să adresez un salut călduros tuturor participanţilor la eveniment şi să îi asigur de întreaga mea preţuire pentru contribuţia adusă la păstrarea patrimoniului cultural naţional, element de bază al identităţii culturale româneşti.
Noul portofdiu ministerial pentru românii de pretutindeni, creat în decembrie 2012, sprijină iniţiativele ce urmăresc promovarea valorilor patrimoniului cultural românesc, un pilon important pentru Iiniile de acţiune ale statului român, pentru a consolida sentimentul românesc în rândul etnicilor şi cetăţenilor români din afara graniţelor. Soarta românilor oriunde ar trăi ei, este preocuparea noastră fundamentală. Prin urmare, doresc să vă asigur de toată susţinerea mea şi a Guvernului pe care  îl reprezint, în vederea încununării eforturilor dumneavoastră privind promovarea acelor iniţiative care vizează păstrarea tradiţiiior şi obiceiurilor, precum şi valorificarea patrimoniului cultural naţional.
În încheiere, vă încredinţez, încă o dată, de aprecierea şi sprijinui nostru şi vă urez mult succes în toate activităţile pe care le veţi întreprinde pentru îmbunătăţirea activităţilor destinate păstrării tradiţiilor şi menţinerea identităţii culturale, lingvistice şi religioase.

Cristian DAVID

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comentați