vineri, iunie 28, 2013

Românii din Kladovo, alături de familiile victimelor accidentului rutier din Muntenegru

ARTICOL APĂRUT ÎN SĂPTĂMÂNALUL "OBIECTIV MEHEDINŢEAN" DIN DATA DE 26 IUNIE 2013




Românii timoceni care trăiesc pe malul drept al Dunării, în comuna Kladovo, îşi exprimă compasiunea faţă de familiile românilor decedaţi în tragicul accident din Muntenegru. Potrivit unui comunicat de presă al Asociaţiei pentru Tradiţia şi Cultura Rumânilor „Dunărea”, fraţii noştri din această zonă sunt profund îndureraţi după ce au aflat tragica veste a dispariţiei celor 18 români în teribilul accident.


Vestea accidentului rutier în care a fost implicat un autocar românesc cu 46 de pasageri la bord, în Muntenegru, i-a şocat deopotrivă şi pe românii din Kladovo. Preşedintele Asociaţiei pentru Tradiţia şi Cultura Rumânilor „Dunărea” din Kladovo, Tihan Matasarevici, spune că încă de duminică seara a început să primească zeci de telefoane de la membrii asociaţiei, dar şi de la românii din cele 21 de sate aparţinătoare comunei Kladovo, prin care aceştia se arătau îngroziţi de drama turiştilor români prăbuşiţi în prăpastie pe teritoriul statului vecin Serbiei, Muntenegru. De altfel şi statul sârb a recţionat prompt şi a anunţat, prin vocea premierului Iviţa Dacici, că oferă întregul sprijin operaţiunilor de salvare extrem de complicate din zona în care s-a prăbuşit autocarul românesc. Tihan Matasarevici a transmis Ambasadei României de la Belgrad şi Consulatului General al României de la Zajecear mesaje de condoleanţe pentru familiile românilor morţi în accident. De asemenea, asociaţia pe care o conduce a redactat un comunicat de presă în care transmite condoleanţe şi întreaga compasiune familiilor îndoliate. „Am luat la cunoştinţă, cu adânc regret, despre accidentul tragic ce a avut loc în Muntenegru, în care au fost implicaţi fraţii noştri români. Doresc să transmit, în numele membrilor asociaţiei noastre, precum şi al românilor din Kladovo, sincere condoleanţe şi întreaga mea compasiune familiilor celor decedaţi, pentru enorma pierdere suferită. În aceste momente de grea încercare suntem cu inima şi sufletul alături de cei atât de greu încercaţi. Accidentul teribil petrecut în Muntenegru este o tragedie pentru toţi românii, inclusiv pentru cei de pe malul drept al Dunării. Îmi este teribil de greu să exprim în cuvinte sentimentul ce mă încearcă, atât pe mine cât şi pe românii din Kladovo, în aceste dureroase momente. Suntem şocaţi de această dramă şi înţelegem să fim alături de familiile îndoliate ale fraţilor noştri români din ţara mamă. Nimic nu este mai cutremurător decât pierderea unei persoane dragi, tocmai de aceea păstrăm un moment de reculegere în memoria celor 19 fraţi ai noştri morţi în teribilul accident şi ne rugăm pentru cei răniţi să supravieţuiască şi se însănătoşească cât mai grabnic”, se arată în comunicatul de presă al Asociaţiei pentru Tradiţia şi Cultura Rumânilor „DUNĂREA”, semnat de preşedintele Tihan Matasarevici.
Tragedia din Muntenegru s-a produs duminică, 23 iunie 2013, seara, când un autocar cu 47 de persoane la bord s-a prăbuşit într-o prăpastie de 30 de metri. 18 români au murit, iar alţi 29 au fost grav răniţi. Pasagerii erau români, majoritatea persoane în vârstă, care făceau un circuit turistic Serbia-Croaţia-Muntenegru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comentați