miercuri, septembrie 05, 2012

Şi ei sunt copii ai neamului românesc


Cititorii ziarului nostru îşi amintesc cu plăcere de campaniile noastre de ajutorare a românilor din Valea Timocului, de preocuparea noastră faţă de problemele acestora şi faţă de lupta lor pentru a-şi păstra neatinse valorile culturii şi civilizaţiei româneşti, limba maternă, tradiţiile străbune, dar mai ales pentru conservarea identităţii, în rândul generaţiei tinere, cea care, spunem asta cu durere în suflet, începe să culeagă roadele amare ale asimilaţiei la care au fost supuşi, ani şi ani de-a rândul, părinţii şi bunicii lor. V-am chemat în mai multe rânduri să fiţi alături de noi pentru a strânge cărţi în limba română, jucării sau cărţi de colorat, iar dumneavoastră, minunaţii noştri cititori aţi răspuns prezent de fiecare dată. Am adunat, cu ajutorul dvs., peste 4.000 de volume de carte, care au ajuns la românii din Kladovo, Negotin şi Bor, am adunat jucării şi cărţi decolorat, pe care, alături de dulciuri le-am oferit copiilor din Kladovo, cu ocazia Crăciunului pe rit vechi, pe 7 ianuarie 2012, dar am adunat şi cărţi din care copiii să poată învăţa mai uşor tainele limbii române,cărţi primite de la directorul Tipografiei TIPO IMPEX RADICAL, din Severin, domnul Constantin Volintiru.
Acum dorim să vă cerem din nou ajutorul pentru a putea să le dăruim câtorva copii şcolari din zona Negotin ghiozdane, caiete şi rechizite. Trebuie să vă spun că, profund ataşat de valorile identitare şi de lupta românilor din Timoc pentru identitate, am înfiinţat, cu ajutorul câtorva colegi din trustul de presă RTS o asociaţie numită FORUMM PENTRU CULTURĂ ŞI IDENTITATE, cu ajutorul căreia vom face acest demers de suflet. Rugămintea nostră este aceea de a ne ajuta, aşa cum aţi mai făcut-o, să adunăm materialele necesare: caiete, instrumente de scris, penare, precum şi alte materiale de acest fel, aducându-le la sediul redacţie noastre din bulevardul Carol I, nr. 73, zilnic între orele 11.00 şi 19.00.
Puteţi să donaţi şi sume de bani, cu care noi vom cumpăra materialele necesare, în contul ASOCIAŢIEI FORUMM PENTRU CULTURĂ ŞI IDENTITATE, deschis la BCR Mehedinţi: RO84RNCB0179128467830001.
Am ales pentru acţiunea noastră umanitară o titulatură pornită din suflet: ŞI EI SUNT COPII AI NEAMULUI ROMÂNESC! Trebuie să mai ştiţi că după data de 2 martie 2012, când România a condiţionat semnaraea tratatului de aderare a Serbiei la UE de respectarea drepturilor minorităţii româneşti din Valea Timocului, pentru copiii românilor de aici s-a deschis o fereastră către valorile identitare româneşti, o oportunitate extraordinară ca ei să poată studia în şcoli limba sfântă a nemului românesc.
Putem face împreună un gest frumos, pentru a pune şi noi, fraţii lor din stânga Dunării, umărul la construirea unei lumi mai bune pentru fraţii aceştia ai noştri, pentru ca ei să se simtă români adevăraţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comentați