luni, iunie 07, 2010

pasărea mălai visează...


Preşedintele PSD Mehedinţi îl acuză de incompatibilitate pe Liviu Nicolicea

Visul unei incompatibilităţi

Preşedintele PSD Mehedinţi, Adrian Duicu, a organizat ieri o conferinţă de presă, în care a vorbit despre o aşa-zisă stare de incompatibilitate a consilierului judeţean Liviu Nicolicea, care ocupă şi funcţia de expert al Ministerului Administraţiei şi Internelor. Puse cap la cap, legea incompatibilităţilor, Codul Muncii şi declaraţiile prefectului, scot la iveală faptul că Duicu s-a lansat în declaraţii imprecise.

Măcinat de invidie, dar şi de dorinţa de răzbunare, după cum singur recunoaşterea, preşedintele PSD Mehedinţi, Adrian Duicu, susţine că la mijloc este vorba de grave „abuzuri” din partea administraţiei publice judeţene. „Domnul Nicolicea ia bani din toate părţile şi de la ATOP, şi de la Consiliul Judeţean, şi de la Prefectură. Deci omul munceşte în zece părţi, se poate acest lucru, în schimb la noi, la consilierii judeţeni, i-a dat afară pentru nimicuri, inclusiv pe mine. Prin urmare o să iau o atitudine radicală vizavi de administraţia publică locală. Este inadmisibil să poţi tolera asemenea lucruri atât de grave”, a spus Adrian Duicu. Acesta a continuat pe aceeaşi linie de „sinceritate”, declarând că va solicita anularea tuturor hotărârilor de CJ emise de la 1 martie a.c. încoace. „Am făcut această conferinţă de presă, sincer vă spun, pentru a pune puţină presiune pe administraţia locală, vorbim de Prefectură şi de Consiliul Judeţean întrucât nu se ia nicio măsură. Vreau să vă aduc aminte că în ultima şedinţă de Consiliu Judeţean am adus la cunoştinţă faptul că Liviu Nicolicea este incompatibil şi că lucrează la Prefectura judeţului Mehedinţi, chestiune pe care Instituţia Prefectului trebuia să o cunoască. Mai mult decât atât, aparatul tehnic, departamentul juridic, trebuia să ştie că funcţia pe care Liviu Nicolicea o are în prefectură este incompatibilă cu funcţia de consilier judeţean. Nu s-a luat nicio măsură, ba dimpotrivă omul vine şi funcţionează legal în cadrul Consiliului Judeţean. Motiv pentru care cer anularea tuturor hotărârilor CJ date de la 1 martie şi până astăzi. O să o depun şi prefectului o adresă de înaintare”, a mai adăugat liderul PSD Mehedinţi.  Pentru a fi şi mai convingător în atitudinea radicală, Duicu a precizat că îl va monitoriza în permanenţă pe Liviu Nicolicea. „De mâine dimineaţă va fi monitorizat minunt cu minut de la 8 dimineaţa fiindcă nu e normal să iei atâţia bani”, a precizat Duicu.

Prefectul  lămureşte situaţia

De cealaltă parte, prefectul de Mehedinţi, Ion Mâţu, spune că Liviu Nicolicea nu se află în stare de incompatibilitate întrucât acesta nu este funcţionar public, ci ocupă o funcţie contractuală de execuţie. Totodată, prefectul îi recomandă preşedintelui PSD să citească cu mai mare atenţie legea, înainte de a face acuzaţii. „Pe adresa Prefecturii nu a fost trimisă nicio adresă din partea PSD Mehedinţi sau a preşedintelui PSD, Adrian Duicu, în care să se specifice despre această stare de incompatibilitate. Asta înseamnă că ştie şi Adrian Duicu că Liviu Nicolicea nu este incompatibil, dar vorbeşte de dragul de a vorbi. Apoi,  spune foarte clar că are o funcţie contractuală, nu este funcţionar public. În condiţiile acestea nu există o stare de incompatibilitate între funcţia de consilier judeţean şi o funcţie contractuală la Ministerul Administraţiei şi Internelor. Domnul inginer Adrian Duicu să se uite mai bine în lege şi să vadă acest lucru”, ne-a declarat prefectul Ion Mâţu. Şi mai radical, prefectul adaugă: „Liviu Nicolicea nu are birou în prefectură, el răspunde de cinci judeţe, mai exact de petiţii care nu sunt rezolvate de către Prefetură. Nu văd unde este incompatibilitatea. Spuneţi domnului inginer de renume Adrian Duicu, că nu există nicio stare de incompatibilitate”, a spus prefectul Ion Mâţu.

Liviu Nicolicea se amuză

Contactat telefonic, „incriminatul” personaj Liviu Nicolicea se amuză copios pe marginea faptului că „Adrian Duicu nu numai că nu cunoaşte legea, dar face confuzii de nepermis pentru un demnitar local”. În opinia lui Nicolicea, funcţia sa din Ministerului Administraţiei şi Internelor, Direcţia de Audit Intern este cea de expert şi are calitatea de funcţie contractuală de execuţie, funcţie care nu are cum să intre în incompatibilitate cu cea de consilier judeţean. „Domnul Duicu ar trebui să mai studieze legea înainte de a vorbi prostii şi mai ales ar trebui să îşi aducă aminte de vremea în care a votat un proiect în Consiliul Judeţean, prin care, într-un total conflict de interese vroia să îşi vândă singur un spaţiu”. Mai mult, expertul guvernamental adaugă faptul că „Duicu vorbeşte în necunoştinţă de cauză”, explicând, exact, din fişa postului, cam cu ce se ocupă: „Eu sunt expert guvernamental şi am atribuţii de îndrumare, sprijin şi control”. Toată tevatura a plecat de la faptul că Adrian Duicu a folosit un document primit, în urma unei cereri în baza legii 544, formulate de directorul televiziunii sale, Adrian Bidilici. În răspunsul primit de la MAI, se rată faptul că „Domnul Nicolicea Liviu Gabriel este angajat cu contract individual de muncă pe durată nedeterminată în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, Direcţia Generală de Control şi Audit Intern, unde îndeplineşte funcţia de expert (funcţie contractuală de execuţie), iar începând cu data de 01.03.2010, persoana în discuţie este detaşată pe o funcţie similară la Instituţia Prefectului din judeţul Mehedinţi”. Totuşi, se pare că Duicu este într-o eroare, dacă ar fi să analizăm datele reale ale acestei ecuaţii. Concret, între Liviu Nicolicea şi Instituţia Prefectului Mehedinţi nu există niciun fel de contract de muncă, ceea ce demonstrează clar că nu există incompatibilitatea la care visează Duicu.

Ce spune legea

Articolul 88, alin. 1, din Legea 161,legea incompatibilităţilor, delimitează clar aceste stări de fapt: „Funcţia de consilier local sau consilier judeţean este incompatibilă cu: a) funcţia de primar sau viceprimar; b) funcţia de prefect sau subprefect; c) calitatea de funcţionar public sau angajat cu contract individual de munca în aparatul propriu al consiliului local respectiv sau în aparatul propriu al consiliului judeţean ori al prefecturii din judeţul respectiv”. Plecând de la acest articol cât se poate de limpede, este foarte clar că nici vorbă de incompatibilitate, mai ales că vorbim de personal contractual şi vorbim de un angajat care nu are contract de muncă cu Prefectura. În Codul Muncii la articolul 45, se arată: „Detaşarea este actul prin care se dispune schimbarea temporară a locului de muncă, din dispoziţia angajatorului, la un alt angajator, în scopul executării unor lucrări în interesul acestuia. În mod excepţional, prin detaşare se poate modifica şi felul muncii, dar numai cu consimţământul scris al salariatului”. Peste toate acestea, ultima declaraţie a prefectului de Mehedinţi, dată în exclusivitate pentru „Informaţia de Severin”, se arată: „Domnul Liviu Nicolicea nu are contract de muncă cu Instituţia Prefectului, aşa călucrurile sunt cât se poate de clare, poate că le va înţelege şi domnul Duicu”.

5 comentarii:

  1. Mi-ar palce sa nu cada guvernul ,iar in toamna sa iesim in strada cu bite si topoare si sa ne facem dreptate singuri;

    Sa dam foc caselor celor care au hotarit acest genocid social.


    Sa-i judecam si sa-i spinzuram in piete pentru a da un exemplu tutturor celor care mai au de gind sa fure si sa-si bate joc de cei care muncesc ,dar trebuie sa traiasca in mizerie.


    Sunt deacord cu ideea de a ne face dreptate singuri ,deoarece legea este doar de partea hotilor .

    RăspundețiȘtergere
  2. cam suna a instigare la violenta domnul meu,iar cu violenta nu se poate face nimic concret!

    RăspundețiȘtergere
  3. dar pensionarii care mor de foame ce sa faca ?

    sa moara linistiti?


    am inteles ca sinteti seful de cabinet al parlamentarului stanisoara ;ce venit primiti pentru acest lucru deoarece sumele alocate sint imense in comparatie cu pensiile ?

    RăspundețiȘtergere
  4. un venit modest, care oricum va fi scazut cu 25%, dupa cum stiti,dupa ce in cadrul pachetelor legislative pe care Premierul si/a asumat raspunderea a fost introdus amendamendul potrivit caruia scad si salariile angajatilor de la cabinetele parlamentare,platite din sumele forfetare de catre parlamentari. Pe de alta parte exista pensionari care au pensia mai mare decat salariul meu, desi eu am cheltuieli mai mari decat ale lor. Asa cum exista si pensionari iesiti pe caz de boala care lucreaza binemersi prin strainatate sau se ocupa de agricultura sau de afaceri. Cred ca ar trebui sa intelegem problemele mai in profunzime, nu sa luam parul si sa iesim in strada...

    RăspundețiȘtergere
  5. perfect adevarat ,dar ce ati facut pentru a demasca aceste cazuri ?


    va dau si eu un caz: a doamna alucrat 14 ani intr-un birou si apoi s-a pensionat de boala (sotul colonel);acum 7 ani a murit sotul si ea primeste pensie de urmas cit 2 pensii de ale mamei mele care alucrat 38 ani in mediu toxic


    este corect ?


    ce inseamna pensie minima garantata?

    adica nu a lucrat nici o zi ,dar primeste 350 ron?

    RăspundețiȘtergere

comentați