miercuri, decembrie 09, 2009

PSD, probleme mă????




Au mai rămas doar cu protestele în care atrag tineri nevinovaţi





PSD Mehedinţi în faliment politic





Tristeţe mare şi doliu la PSD Mehedinţi, unde, cel mai probabil, coliva şi lumânările străjuiesc atmosfera funebră. În loc de marşuri funebre, liderul PSD Mehedinţi trimite tineri nevinovaţi să zbiere în stradă, iar membrii serioşi de partid au început să îl sune pe fostul lor preşedinte, Eugen Nicolicea. Între timp, surse demne de încredere ne spun că Adi Duicu plânge necontenit de două zile şi că, jucând totul pe o singură carte, a cheltuit enorm pe ceea ce astăzi a ajuns un banc sec: „Geoană preşedinte!”





De la extaz la agonie şi de la mărire la decădere, de la demnităţi locale la oameni scoşi în stradă să urle, acestea sunt doar câteva din extremele între care a jucat PSD în doar câteva luni, de când Adrian Duicu a devenit preşedintele filialei judeţene. Este foarte clar că Duicu a jucat totul pe o singură carte. Rămas fără postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, demascat că este pasionat de înregistrarea prietenilor şi a colaboratorilor şi chiar ocolit de aceştia pentru pasiunea cu pricina, rămas fără fabrica de bani numită RMN şi cu orgoliul rănit, Adrian Duicu a sperat până în ultima clipă şi chiar mai speră că Mircea Greoană iese preşedinte. În această ipotetică situaţie, ipoteticul guvern croit de Mircea şi Crin i-ar fi redat ceea ce adoră cel mai mult: puterea locală. Visa că va fi prefectul judeţului, iar oamenii săi vor avea funcţii destul de babane, pentru a recupera investiţiile de campanie. Obosit şi stors de atâtea campanii, Adrian Duicu, a bătut cu disperare judeţul şi a făcut tot ce i-a stat în putinţă să scoată voturi pentru „prostănac”. Ce-i drept a scos voturi şi a devandsat PD-L, dar n-a fost să fie! Traian Băsescu a învins la mustaţă, cu sprijinul diasporei şi a unor judeţe mult ma pragmatice decât cele ale Olteniei şi Moldovei. După ce speranţa sa numită Geoană şi-a trăit visul de o noapte de a fi preşedinte, în dimineaţa de 7 decembrie, după orele 8.00, când BEC anunţa răsturnarea de situaţie în favoarea lui Traian Băsescu l-a demolat fizic şi psihic pe Adrian Duicu. Apropiaţii săi spun că ar fi plâns ca un copil toată ziua, dar mai spun şi că în spatele său se ascut cuţitele, că vine ziua sacrificiului. Nu comentează şi nu vorbeşte nimeni pe şleau, dar există membri de partid cerebrali şi mai social democraţi decât el care încep să privească în urmă la vremurile când oameni precum Eugen Nicolicea, Stelică Sârbulescu, Marin Garici conduceau filiala, mai cu promptitudine şi mai cu vână. Pe de altă parte, perspectiva unui PSD care îl va arunca pe geam pe bietul Geoană şi pe gaşca acestuia este un coşmar pentru liderul social democrat de la Mehedinţi. O reîntoarcere a lupilor albi precum Mitrea sau Năstase ar putea însemna şi o reîntoarcere a adevăratului preşedinte al PSD – Eugen Nicolicea, iar teoria cu întoarcerea elitei roşii este dramatică.





Pentru cine bat clopotele Adiţă?





Ceea ce trăieşte azi vajnicul şef al PSD Mehedinţi nu este un vis urât, deşi chiar aşa arată a fi. Un coşmar în care fundalul sonor este unul al dangătelor sinistre de clopot. O fărâmă de speranţă mai există în inima zdrobită a lui Adrian Duicu: repetarea alegerilor printr-o ipotetică decizie în acest sens a Curţii Constituţionale. Chiar dacă există şanse de 1% pentru a se petrece o astfel de monstruozitate, la ceea ce i-a mai rămas, Duicu e dispus să creadă cu disperare în acest lucru. Până vom vedea dacă rugăciunile lui se îndeplinesc, Duicu mai are o problemă. În PSD Mehedinţi, după cum spuneam se ascut cuţitele şi se pregăteşte momentul prielnic al jertfei. mai precis, tot mai multe voci din interiorul filialei iau în calcul posibilitatea alungării de la conducere a preşedintelui Duicu. Încă nu se ştie pentru ce, dar motive se vor contura, dacă va fi imperios necesar! Membri de partid cu ştate vechi, activişti de marcă, lideri de organizaţii interne, vorbesc de o coaliţie anti Duicu, iar alte voci spun că deja telefonul deputatului Eugen Nicolicea s-a înroşit. Unii sună pentru pentru a exprima regrete faţă de deciziile la care au fost obligaţi de împrejurări să consimtă, alţii pentru a cere sprijin, iar alţii pentru striga că vor înapoi experienţa politică şi tenacitatea fostului lor lider judeţean. Aceşti oameni care se plâng nu vor încă să îşi dezvăluie identitatea, pentru că poate se mai tem pe termen scurt şi mediu, dar deputatul Nicolicea spune despre telefoanele primite că nu le comentează deocamdată dar nici nu infirmă existenţa lor.





Să urlăm pe Strada Mare!





De două zile, tactica lui Duicu este alta. El încearcă acum să provoace mişcări „spontane” de stradă, unde, paradoxal, sunt antrenaţi tineri nevinovaţi. Una dintre aceste manifestări a avut loc ieri seară în faţa sediului PSD de pe strada Traian. O mână de tineri gălăgioşi înfruntau ploaia, dar şi legea, pentru că trebuie spus că mitingul era neautorizat, pentru a urla şi a flutura steagurile roşii ca pe vremea lui Stalin. La un moment dat ei au început să strige „Hoţii!”, iar trecătorii au crezut, pentru moment, că ar fi vorba de o chemare a copiilor social democraţiei mehedinţene către cineva care stă ascuns în sediu, nu ştim dacă Duicu sau alţii, dar curând s-au dumirit că era vorba de altceva. interesant şi totodată complicitar este şi faptul că şeful jandarmeriei locale a supravegheat mitingul, ştia că nu este autorizat dar a declarat că s-a temut să ia măsuri pe motiv că e o perioadă tulbure şi predispusă violenţelor. 


 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comentați