marți, ianuarie 31, 2012

Minciuni social-liberale,mari şi gogonate


„Sancţionarea României în Parlamentul European” – cea mai mare acţiune de dezinformare a poporului român

Minciuni social - liberale

În aceste zile, în care românii au ieşit în stradă, USL încearcă să pună în scenă cea mai groaznică dintre dezinformările bazate pe slaba percepţie a mecanismelor legislaţiei europene de către români. Celebrul articol 7 al Tratatului UE (Tratatul de la Lisabona), devenit motiv de dispută între Opoziţie şi Putere, ce prevede sancţiuni pentru ţările Uniunii Europene care nu respectă regulile democratice, nu poate fi invocat, USL neavând decât, cel mult, posibilitatea unei banale discuţii în gruprile parlamentare.

Prevederile articolului 7 al Tratatului de la Lisabona nu au fost puse în aplicare, până în prezent, niciodată. Şi asta pentru că demersul e unul greoi şi presupune probe incontestabile care să arate că în ţara respectivă s-au produs derapaje puternice de la democraţie. Nici măcar Ungaria, unde există ceva suspiciuni legate de anumite prevederi din noua Constituţie, nu a putut fi sancţionată, deoarece demersurile făcute în acest sens nu s-au dovedit serioase şi solide. Pentru a avea o bază de discuţie pertinentă şi pentru a explica oamenilor adevărata semnificaţie a demersurilor inutile şi tendenţioase ale USL pe lângă Parlamentul European, demersuri făcute cu complicitatea grupurilor parlamentare ale Grupului Socialist şi al Grupului Liberal (ALDE), vom porni chiar de la textul articolului invocat de USL. „La propunerea motivată a unei treimi din statele membre a Parlamentului European sau a Comisiei Europene şi cu aprobarea Parlamentului European, Consiliul, hotărând cu o majoritate de patru cincimi din membrii săi, poate să constate existenţa unui risc clar de încălcare gravă a valorilor democratice (...) Înainte de a proceda la această constatare, Consiliul audiază statul membru în cauză şi îi poate adresa recomandări”, susţine articolul 7 al Tratatul UE. Condiţia esenţială este, însă, aceeea ca în ţara respectivă trebuie să se fi produs derapaje grave de la procesul democratic normal şi firesc. Totuşi, uzanţele PE, un organism care respiră libertatea, democraţia şi libera exprimare, prin toţi porii, arată faptul că în plenul PE pot fi audieri ale oricui, pe orice temă, inclusiv pe tema respectării valorilor democraţiei, în oricare dintre cele 27 de state membre.

Paralalisme paranoice

În aceeaşi notă de susţinere „frăţească şi doctrinară” a demersurilor infantile ale PSD, fostul premier al Belgiei, Guy Verhofstadt, care în prezent este preşedintele liberalilor din Parlamentul European, a declarat despre Constituţia Ungariei că este „calul troian al unui sistem autoritar, fondat pe principiul perpetuării puterii unui singur partid" şi a comparat situaţia actuală din Ungaria cu ceea ce s-a întâmplat în Austria, când Jorg Haider a ajuns la putere. „Proceduri exact ca şi în cazul Ungariei, presupun o audiere publică, a societăţii civile, a reprezentanţilor politici, după care o dezbatere şi, probabil, audierea primului ministru, dacă domnul Boc va merge în Parlamentul European, cum a mers Viktor Orbán”, a supralicitat şi Ponta. Aşadar, încercarea de a se induce paralelisme paranoice, extrem de nocive, cu politicieni precum Viktor Orbán sau, şi mai rău, cu extremistul austriac Jorg Haider.

Punctul culminant al dezinformării, un banal simpozion

Pe blogul său, europarlamentarul Cristian Preda nota: „Maine (marti 31 ianuarie 2012 - n.r.) se va discuta despre România în cadrul Parlamentului European, în doua audiţii publice organizate de deputaţii din USL. Dimineata se va vorbi despre Roşia Montană, iar seara, despre situaţia politică generală. Luând în seamă mesajele deja transmise pe aceasta temă de către membrii USL, este foarte posibil ca România să fie prezentată ca o dictatură care are de gând sâ inunde spaţiul mioritic cu cianură. Unui observator extern superficial, care nu ştie toate hăţişurile şi dedesubturile politicianismului de la noi, nu-i va fi prea greu să asimileze ideea potrivit căreia România e un fel de Belarus care lucrează pe baze chimice necruţătoare. Ce poti să opui unei asemenea ficţiuni? Nu e oare absurd ca lupta pentru putere să îmbrace o asemenea formă?” Chiar dacă aici europarlamentarul vorbeşte doar de folosirea problemei Roşia Montană ca pe un istrument electoral, întâlnirea despre care vorbeşte Preda este de fapt un banal simpozion. Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin, au participat, ieri, la Bruxelles, la o întâlnire cu tema „Political abuse and citizens reaction". Copreşedinţii USL au plecat însoţiţi de Cristian Pârvulescu - liderul Asociaţiei „Pro Democraţia”, Victor Alistar -  director executiv al „Transparency International România”, jurnalistul Răzvan Dumitrescu - realizator la Antena 3 şi Liviu Voinea, directorului organizaţiei Grupul de Economie Aplicată (GEA). Gazdele evenimentului au fost Hanes Swoboda - liderul Socialişilor şi Democraţilor din Parlamentul European şi Guy Verhofstadt - liderul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE).


2 comentarii:

  1. eu zic ca, mai degraba, tu e;ti prost, mai prietene, deoarece nu cunosti nici doua boabe despre guvernarea europeana. Dar ca sa ma convingi, nu spune doar atat "esti prost", vino si cu argumente!

    RăspundețiȘtergere

comentați