marți, aprilie 12, 2016

DUPĂ CE A JUCAT EXTREM DE DUR, CONSTANTIN GHERGHE S-A RĂZGÂNDIT: NU MAI CANDIDEAZĂ. PSD I-A PUS TOTUL LA PICIOARE




Primarul Constantin Gherghe dovedește din nou faptul că este un mare maestru al jocurilor și negocierilor politice de culise. Astăzi, conducerea centrală a PSD l-a trimis la Severin pe secretarul general Marian Neacșu pentru a limpezi apele destul de tulburi din organizația județeană, în care deja se auzise că Gherghe vrea totul, iar Aladin Georgescu e în pericol de de a fi înlăturat. Mai mult, în organizația județeană Mehedinți se crease un scandal monstru după ce aproape 20 de primari PSD ar fi dat bir cu fugiții la PNL, cei mai mulți declarându-se nemulțumiți de supremația lui Gherghe peste listele de candidați. După discuții prelungite, Marian Neacșu, Aladin Georgescu, Constantin Gherghe și Marius Screciu au ieșit public, într-o conferință de presă, anunțând că a fost semnat un protocol între PSD și UNPR, potrivit căruia Gherghe nu numai că nu mai candidează, dar spune că îl va susține pentru Consiliul Județean pe Aladin Georgescu și pentru funcția de primar pe Marius Screciu. În plus, dacă Gherghe va dori un loc de parlamentar, noua alianță îl va servi cu prioritate.

După ce zilele trecute, așa cum am anunțat pe blogul personal, Constantin Gherghe se decisese să candideze pentru un nou mandat de primar și avea de gând să anunțe oficial această intenție, marți, 12 aprilie 2016, secretarul general al PSD – Marian Neacșu a venit de urgență la Severin (era mai – mai să vină chiar Liviu Dragnea), pentru a calma spiritele încinse și organizația județeană, unde situația scăpase de sub control rău de tot. Peste 20 de primari dăduseră bir cu fugiții la PNL, nemulțumiți că Gherghe făcea jocurile pe listele de candidați, președintele Consiliului Județean, Aladin Georgescu părea vânat din funcția de lider al PSD local, iar Gherghe anunța o revenire în forță cu mesajul cât se poate de clar „învingătorul ia totul – vae victis!”, iar toate aceste frământări măcinau serios partidul la Mehedinți.

Un artist an jocurilor politice în forță

Se pare că primarul Constantin Gherghe rămâne un veritabil artist al jocurilor politice de culise și al negocierilor purtate dur, bazându-se, evident, pe imensul său capital electoral. Un astfel de joc extrem de dur s-a consumat și în deja istorica zi de marți, 12 aprilie 2016, la Severin, unde, cel mai probabil primarul a cerut ceea ce era îndreptățeit să ceară și a cedat candidatura sa contra unor locuri bune pe listele de consilieri municipali și locali și contra asigurării unui loc eligibil pe lista de parlamentari, la alegerile parlamentare din toamnă. Iar jocurile i-au ieșit, pentru că, evident, soarta și norocul sunt întotdeauna de partea celor puternici!

Astăzi, 12 aprilie 2016, s-a parafat prototcolul PSD - UNPR în judeţul Mehedinţi. Prezent la Drobeta Turnu Severin, secretarul general al Partidului Social Democrat, Marian Neacşu, a girat semnarea unui document, conform căruia primarul Constantin Gherghe şi Organizaţia UNPR vor susţine pentru Primăria Drobeta Turnu Severin pe Marius Screciu şi pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Mehedinţi, pe Aladin Georgescu. În contrapartidă, UNPR a primit locuri eligibile pe listele de candidați la Consiliul Județean Mehedinți și Consiliul Local Drobeta Turnu Severin. De fapt, în prezența lui Neacșu, a avut loc o şedinţă de comitet executiv, eveniment la care au participat primarii social-democraţi, conducerea formaţiunii politice şi secretarul general al PSD, Marian Neacşu.

Gherghe: „Eu chiar îmi doresc ca Aladin să devină preşedinte şi Marius să devină primar”

În varianta acceptată de ambele părţi, UNPR va susţine la nivel local candidatura lui Marius Screciu la funcţia de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin, iar la nivel judeţean pe cea a lui Aladin Georgescu la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi. „Protocolul conţine principiile generale de colaborare dintre organizaţiile judeţene ale PSD şi UNPR care au ca principal scop, obţinerea scorurilor electorale care să conducă la câştigarea Primăriei Drobeta Turnu Severin de către domnul Screciu şi a preşedinţiei Consiliului Judeţean Mehedinţi de către domnul Aladin Georgescu”, a precizat secretarul general al PSD, Marian Neacşu.

La rândul său, Constantin Gherghe a declarat: „Ne-am angajat acolo că avem un ţel comun, astfel, ca să-l sprijinim pe Aladin Georgescu să iasă preşedinte de Consiliu Judeţean, iar pe Marius Screciu, să vină să-mi succeadă la funcţia de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin. Sper şi cred că nu va fi niciun motiv să nu ne onorăm aceste obligaţii fiecare, eu chiar îmi doresc ca Aladin să devină preşedinte şi Marius să devină primar”.

„Rog cetăţenii să aibă încredere în deciziile noastre, în ceea ce încercăm să facem pentru severineni şi pentru mehedinţeni. Pentru noi vorbesc faptele, lucrurile bune făcute de guvernările PSD şi aliaţii săi, nu vorbim din trecut, vorbim de fapte şi de lucruri serioase. Mulţumesc tuturor pentru susţinere. Sper să fiu demn de această încredere, pe care mi-o acordaţi”, a declarat şi Marius Screciu.

UNPR va avea candidaţi eligibili atât în Consiliul Local cât şi în Consiliul Judeţean, la alegerile din 5 iunie.


Dovada că negocierile au fost cât se poate de dure reiese și din promisiunea făcută lui Gherghe că, dacă va dori să fie parlamentar PSD, trebuie doar să ceară acest lucru, iar locul său va fi pus deoparte. „În măsura în care domnul primar Gherghe va decide ca în toamnă să candideze pentru un loc de parlamentar, Organizaţia PSD sau cele două partide, în alianţă, vor susţine acest demers, urmând ca domnia sa să îşi exprime această opţiune.”, a declarat Marian Neacşu, secretarul general al PSD

Un comentariu:

  1. Conferinta de presa se face cu presa, mai Romeo, nu cu slugile... Parca nu stii, ce dracu!

    RăspundețiȘtergere

comentați