duminică, martie 07, 2010

lista lui Duicu



Frământări intern în PSD Mehedinţi. Un lider local cere convocarea de îndată a Consiliului Judeţean al partidului.

Lista luDuicu şi biciul lui Dincă

Norii negrii s-au îngrămădit din nou deasupra Organizaţiei Judeţene a PSD, după ce, pe de o parte, social democraţii au plecat la Congresul Naţional pentru a-l vota pe Mircea Geoană, dar susţin că au votat cu Ponta şi pe de altă parte la finele lui februarie din Organizaţia Şimian au fost excluşi dubios câţiva consilieri locali. În exclusivitate avem şi un fluturaş care circula în sala de Congresului Naţional al PSD, scris de mânuţa lui Ionuţ Buculeasa.

Dince în ce mai interesantă începe să fie competiţia din interiorul PSD Mehedinţi, unde, surprinzătoarea victorie a lui Victor Ponta agită spiritele şi desparte social democraţii în două tabere: unii care susţin că mehedinţenii au votat cu Ponta, iar alţii care arată cu degetul către două treimi din delegaţi, ce ar fi mers pe varianta perdantă Mircea Geoană. Punctele de plecare spre o analiză pertinentă a fenomenului intrigilor din miezul PSD Mehedinţi sunt greu de identificat. Vizita lui Victor Ponta la Drobeta Turnu Severin a adus o linişte aparentă legată de recunoaşterea lui Adrian Duicu ca lider local, pe fondul explicaţiilor oferite chiar de Duicu. Acesta a precizat, la momentul respectiv că într-adevăr Conferinţa Judeţeană Extraordinară a decis sprijinirea lui Mircea Geoană, dar că la acea oră nimeni nu ştia că va candida şi Victor Ponta. Mai mult, Adrian Duicu s-a lăudat că el chiar îl sfătuise cu trei săptămâni înainte pe Ponta să candideze şi să câştige bătălia cu Geoană. Asta nu poate însemna decât că Duicu ar fi acceptat să se sacrifice voluntar pentru binele lui Ponta. Logic vorbind, aşa ceva este exclus, deoarece pe lista lui Geoană se afla la loc de cinste chiar Adrian Duicu în calitate de candidat la un post de vicepreşedinte. Este fostre complicat de elucidat care cu care şi cine cu cine, dar cert este faptul că, odată confirmat şi lăudat de Ponta, în cel mai bun caz din complezenţă şi dorinţă de stabilitate,adică din diplomaţie politică, Adrian Duicu a ras câţiva consilieri şi supleanţi ai acestora de la Şimian. Este vorba despre consilierii Constantin Armaşu (fostul primar al Şimianului), Virgil Militaru şi Dumitru Gogonea. De asemenea, alţi 8 supleanţi ai listei înaintate de PSD pentru alegerile locale din iunie 2008, au căzut şi ei seceraţi de liderul social democrat mehedinţean. „Am formulat deja o contestaţie şi cred că este exclus ca noi să ne pierdem posturile de consilieri, doar pentru că aşa vrea Adrian Duicu. Este abuziv ceea ce s-a petrecut!”, a precizat consilierul PSD Constantin Armaşu. Aceste excluderi ar fi fost, potrivit unui alt membru PSD, Constantin Dincă – preşedintele PSD Izvorul Bârzii, în afara statutului. Reacţia lui Dincă a fost una fermă, acesta precizând că ar fi adunat peste 80% din membrii PSD într-o alianţă contra Duicu. „Am să pun biciul pe oameni de genul acesta care fac ce vor ei cu partidul. M-am săturat, Duicu ăsta a transformat partidul în propia lui moşia. PSD nu este SRL-ul lui Duicu!”, a declarat indignat, Constantin Dincă, care a mai ameninţat: „Voi cere excluderea din partid a lui Adrian Duicu!”

Solicitarea lui Dincă

Constantin Dincă povesteşte că a aflat de intenţiile liderului PSD Mehedinţi de a retrage sprijinul politic consilierilor şi supleanţilor de la Consiliul local Şimian, pe data de 26 februarie, adică exact cu două zile de producerea evenimentului. „Când am aflat întâmplător de la Constantin Zimţea ce vor să facă l-am sunat pe Duicu şi l-am întrebat cum îşi permite acest lucru, dar el mi-a spus că nu e treaba lui”, povesteşte Dincă. Pentru că nimeni nu s-a mai obosit să îi asculte punctul de vedere, Dincă a formulat o cerere către preşedintele PSD Mehedinţi în care se arată: „Solicit convocarea de îndată a şedinţei Consiliului Judeţean Mehedinţi. Motivez această solicitare datorită faptului că am de prezentat Consiliului Judeţean PSD unele aspecte ce pun în pericol unitatea PSD Mehedinţi şi care nu suportă amânare. Îmi întemeiez solicitarea în conformitate cu prevederile statutare al PSD” Solicitarea are numărul de înregistrare 328 şi este datată 26 februarie 2010. Contactat telefonic, Adrian Duicu a declarat: „Cine este Dincă ăsta şi cine secrede el? Consiliul Judeţean al PSD Mehedinţi se poate convoca la cererea expresă a unei treimi din membri, adică aproximativ 50 de membri, nu se face aşa când vrea Dică şi cum vrea el! În rest la Şimian este adevărat ce s-a întâmplat, dar care e problema? O să îi dau afară şi o să îi sancţionez până îşi bagă minţile în cap, până când vor face toţi aşa cum vreau şi cum spun eu!” Totuşi, Constantin Dincă spune că nu se va lăsa atât de uşor şi va continua să ia atitudine împotriva instaurării dictaturii în partidul condus de Duicu. „Eu vreau doar să aduc la cunoştinţă Consiliului Judeţean PSD situaţia nestatutară, dacă cei de acolo vor lua sau nu măsura excluderii lui Duicu este altă problemă, dar aşa cred eu că e corect şi democratic”, spune Dincă.

Lista lui Duicu

Este şi acum, după atâta vreme de la schimbarea de lider produsă la vârful PSD, destul de greu de spus cine ci cum a votat la Congresul Naţional, cine a mers pe varianta Ponta şi cine a mers pe varianta Geoană. Surse demne de încredere din Biroul Naţional al PSD spun că doar o treime din delegaţii de laMehedinţi ar fi votat cu Ponta, restul fiind alături de Mircea Geoană până în ultima clipă. Astfel, este sigur că Marius Screciu a votat, alături de alţi nouă membri ai delegaţiei, cu Victor Ponta. Tot cu actualul lider social democrat au mai votat, din Mehedinţi: Nicolae Tudorescu, Constantin Dincă, Stelian Stăncioiu, Sanda Baboniu, Nandi Covlea şi senatorul Petre Daea. Asta înseamnă că 17 delegaţi, din cei 40 au mers cu Victor Ponta. De altefel, am intrat în posesia unui document autentic, mai precis un fluturaş care a circulat printre delegaţi şi care este scris de mânuţa secretarului general al PSD Mehedinţi, Ionuţ Buculeasa. Înteresant lucru, lista era atât de bine aranjatî încât nu lăsa loc de niciun dubiu,iar Adrian Duicu era trecut pe poziţia 5 între cei 15 vicepreşedinţi. Mai mult decât atât, nume grele ale social democraţiei româneşti, precum Dan Nica, Gheorghe Nechita, Marian Oprişan, Ion Prioteasa, Ioan Toma se aflau pe listî mult în urma lui Duicu, ca şi când liderul mehedinţean ar fi fost mult mai important ca ei. În condiţiile în care o asemenea listă circula printre delegaţi, iar Duicu a pierdut funcţia de vicepreşedinte, este lesne de înţeles că s-a votat masiv cu Geoană, printre mehedinţeni, deoarece, şi mai lesne de înţeles este faptul căPonta avea o listă a lui. Iată lista: Geoană – preşedinte, Dragnea – secretar general, iar vicepreşedinţi: 1- Andronescu Ecaterina, 2 – Chelaru Ion, 3 – Cîlea Ion, 4 – Cindrea Ioan, 5 – Duicu Adrian, 6 – Ion Vasile, 7 – Mang Ion, 8 – Nassar Rodica, 9 – Niţă Constantin, 10 – Nica Dan, 11 – Nechita Gheorghe, 12 – Oprişan Marian, 13 – Prioteasa Ion, 14 – Toma Ioan, 15 – Vanghelie Marian.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comentați